רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקינואה החדשה: דוחן

אולי דווקא השם הרע שיצא לו כמרכיב במזון לעופות תרם להפיכתו ללהיט התורן, מה גם שקינואה זה כל כך 2006. לדוחן יתרונות תזונתיים רבים — לגבי הטעם עדיין ניטש ויכוח

תגובות
שדה דוחן. יותר מים, פחות
מים, הדוחן נשאר אכיל
J. Wilson / USDA-ARS

לפני עשר שנים, באחד הטורים הראשונים של המדור הזה, הצגתי את הקינואה. באותם ימים רחוקים גם אני, כמו רבים וטובים ממני, לא ידעתי איך בדיוק אומרים את זה ומה בדיוק עושים עם זה. מאז זרמה קינואה רבה, בשלל צורות וטעמים, בבטן של כולנו, ונדמה שהמזון הבא שעומד בפני שינוי תדמית הוא הדוחן. אלא שהמקרה שלו יותר דרמטי אפילו משל הקינואה: ממש הברווזון שהופך לברבור. בהדרגה הופך הדוחן לכוכב תורן בסצינת הבריאות: מופיע בכל אירוע ובכל הקשר אפשרי. זה חידתי במיוחד מפני שהדוחן מוכר בעיקר כמרכיב העיקרי בתערובות מזון...

הרשמו חינם כדי לקרוא 10 כתבות בחודש



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות