טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מטבל מעלי ריג'לה

תגובות

רגלת הגינה (Purslane) היא צמח בר הגדל בגינות רבות ונחשב לטפיל ומטריד. היא מוכרת במטבח הצרפתי הקלאסי, ואף זוכה להכרה בעת האחרונה גם במסעדות משובחות בארצות הברית. בארץ מכירים אותה בעיקר בשלנים מבני העדה הכורדית והטורקית. בעונה זו היא מצויה בשווקים, לרוב תחת השם הכורדי פרפכינה, או השם הערבי ריג'לה. מדובר בעלים ירוקים קטנים ובשרניים, הנתונים על גבעול עבה למדי. אפשר לאכול את הצמח כולו כשהוא טרי, אך בישול קצרצר מפיק מהם טעם חמצמץ עדין ומרענן. המטבל להלן מגיע מהמטבח הכורדי, הוא קל מאוד להכנה ומתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.

מטבל רגלת הגינה עם גבינה לבנה ויוגורט

1 צרור גדול של רגלת הגינה (כ-½ ק"ג)

1 גביע גבינה לבנה 9% שומן

1 גביע יוגורט סמיך, לא דל-שומן

1-2 שיני שום קצוצות

¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

הכנה:

שוטפים את גבעולי רגלת הגינה ומסירים את קצות הגבעולים. קוצצים כל גבעול על עליו לפיסות גדולות.

בסיר גדול, מביאים לרתיחה מים עם 1 כפית מלח. מוסיפים לסיר את הגבעולים הקצוצים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. מעבירים את העלים המבושלים לקערת מי קרח ומניחים להם להתקרר לגמרי.

בינתיים, מערבבים בקערה את הגבינה עם כל שאר החומרים. מסננים את הגבעולים המבושלים מהמים, וסוחטים קלות. מוסיפים לקערה ומערבבים שוב.

מגישים לצד פרוסות לחם מלא טרי.




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות