תל אביב
29°-19°
- קצרין 33°-17°
- צפת 30°-17°
- טבריה 36°-19°
- חיפה 28°-19°
- אריאל 33°-18°
- ירושלים 31°-19°
- באר שבע °-°
- מצפה רמון 31°-18°
- ים המלח 36°-24°
- אילת 39°-24°
- לדף מזג אויר
00:52
סירי, העוזרת הקולית של האייפון 4S, הצליחה לקחת את הסמארטפון של אפל כמה צעדים קדימה לעומת המתחרים, לפחות בתחום השליטה הקולית. אבל, כעת, מתברר שגם ל-Siri יש את מגבלותיה שלה.
היא אולי יכולה למצוא מקומות להסתרת גופות ומכוני גמילה למכורים, אבל המבטא הסקוטי עשוי להיות פשוט יותר מדי בשבילה. על פי כתבה של הלוס אנג'לס טיימס, מתברר שהתוכנה של אפל פשוט מתקשה להתמודד עם המבטא של רבים מהסקוטים. כשדארן לילי, תושב אדינבורו, שאל את התוכנה "מה מזג האוויר היום?", היא חשבה שהוא שאל "מה פתוח ביום העבודה?" - חג אמריקאי, שהוא בכלל לא הכיר.
סקוטים רבים פשוט ויתרו על השימוש בתוכנה, שנחשבת לחידוש הגדול ביותר של האייפון האחרון שיצא לשוק. גם ביוטיוב כבר צצו כמה וכמה סרטונים של סקוטים גאים שמוכיחים שהמבטא שלהם הוא יותר מדי בשבילה.
סירי אינה תוכנת הניהול הקולי הראשונה שנתקלת בבעיות קשות עם המבטא הסקוטי. למעשה, גם כשאפליקציית מנוע החיפוש הקולי של המתחרה, גוגל, יצאה לראשונה באייפון, היא התקשתה להתמודד עם הסקוטים וכמותו גם עם מבטאים בריטיים שונים.
סירי מתקשה לשמור תזכורת: