תל אביב
22°-12°
- קצרין 17°- 9°
- צפת 15°- 9°
- טבריה 23°-12°
- חיפה 22°-14°
- אריאל 16°-11°
- ירושלים 15°-11°
- באר שבע 22°-12°
- מצפה רמון 16°-11°
- ים המלח 24°-16°
- אילת 24°-16°
- לדף מזג אויר
16:16
פייסבוק הציגה באחרונה את אפליקציית Poke, שאמורה לאפשר לאנשים לשלוח הודעות שמשמידות את עצמן תוך שניות ספורות, וכך שומרות על פרטיות השולח. האפליקציה החדשה של פייסבוק מתחרה באפליקציית Snapchat הוותיקה יותר שכונתה אפליקציית סקסטינג בזכות הדיסקרטיות שהיא מציעה. ואולם כעת מתברר ששתי האפליקציות סובלות לא ממש עומדות באותה הבטחה לדיסקרטיות.
שתי האפליקציות מאפשרות לשלוח הודעות טקסט, תמונות וסרטוני וידיאו, תוך ההבטחה שההודעות ישמידו את עצמן שניות ספורות לאחר הצפייה בהן. ואולם, מדיווח חדש של אתר Buzzfeed מתברר שבאייפון ניתן גם לשמור את הסרטונים שנשלחו לאפליקציה די בקלות.
כדאי לציין שההבטחה בעייתית מלכתחילה, מפני שניתן לעשותצילומי מסך בסמארטפונים, או אפילו לצלם את ההודעות באמצעות מצלמה נוספת.
על פי הדיווח, שתי האפליקציות שומרות עותק של סרטוני הווידיאו על האייפון, כך שניתן להגיע אליהם בקלות באמצעות סייר הקבצים המקומי. הבעיה חמורה יותר באפליקציית Snapchat, מפני שניתן לצפות בסרטונים גם לאחר הצפייה שלאחריה הם היו אמורים להימחק. במקרה של פייסבוק ניתן לשמור אותם למחשב רק לפני הצפייה.
כדי לצפות בסרטים ב-Snapchat יש להיכנס לתיקיית האפליקציה ולפתוח את תיקיית .tmp. במקרה של אפליקציית Poke של פייסבוק צריך להיכנס קצת יותר עמוק:
library/caches/fbstore/mediacard
לאחר מכן ניתן להעתיק את הקבצים למחשב, וכך כמובן לשמור אותם לכמה זמן שתרצו.
מ-Snapchat נמסר לבאזפיד בתגובה כי "האנשים שהכי נהנים להשתמש ב-Snapchat הם אלה שמאמצים את הרוח והמטרה של השירות. תמיד יהיו דרכים לעשות הנדסה הפוכה (Reverse engineering) למוצרי טכנולוגיה - אבל זה מקלקל את הכיף".
פייסבוק מסרה כי היא עובדת על תיקון לבעיה, אך הוסיפה בתגובה רשמית כי "Poke היא דרך כיפית וקלה לתקשר עם חברים ואינה מיועדת להיות מערכת מסרים מאובטחת. כש-Pokes נעלמים אחרי שהם נקראים עדיין קיימות דרכים שאנשים יכולים לצפות בהן. לדוגמא אתה יכול לעשות צילום מסך של תמונה, ואז השולח מקבל הודעה על כך. אנשים גם יכולים לצלם תמונה שהגיעה אליהם, או לצלם וידיאו של וידיאו, עם מצלמה אחרת. בשל כך אנשים צריכים לשקול מה הם שולחים ולשתף בצורה אחראית".