תל אביב
22°-12°
- קצרין 17°- 9°
- צפת 15°- 9°
- טבריה 23°-12°
- חיפה 22°-14°
- אריאל 16°-11°
- ירושלים 15°-11°
- באר שבע 22°-12°
- מצפה רמון 16°-11°
- ים המלח 24°-16°
- אילת 24°-16°
- לדף מזג אויר
16:17
גוגל הסירה בסוף השבוע אפליקציה של ציטוטי היטלר בערבית. האפליקציה הוסרה מחנות גוגל Play לאחר ביקורת שנמתחה עליה בליגה נגד השמצה ולאחר שמשרד ההסברה והתפוצות פנה בבקשה להסרתה.
האפליקציה כללה ציטוטים כגון "יהודים הם כמו יתושים שמוצצים את הדם שלנו" ו-"גיליתי שהיהודים נמצאים מאחורי כל חוסר מוסריות או פשע נגד החברה".
היא איפשרה לשתף את הציטוטים המיוחסים להיטלר גם עם אנשים שלא התקינו איתה, בתוספת ההודעה המקדימה האומר כי אלו "האמירות היפות של היטלר שיכולות לשפר את חיינו".
שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין הודה לגוגל ומסר כי "כדי להבטיח את חופש הביטוי יש לשים גבול ולהלחם על הזכות לחופש מגילויי שנאה".
מגוגל נמסר בתגובה כי לחברה "יש מדיניות מפתחים ברורה הנוגעת לאפליקציות אשר מוצעות לציבור ב- Google Play, וזו כוללת התחייסות ל'Hate Speech'".
זה אינו המקרה הראשון של הסרת אפליקציות אנטישמיות או אנטי ישראליות בעקבות ביקורת חריפה. באוגוסט האחרון הוסרה אפליקציה של חיזבאללה, שהציעה שידורים מתחנת אל מנאר שבשליטת הארגון מגוגל Play ומה-App Store של אפל.