טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת המסעדן והעיתונאי שאול אברון

אברון, בעליהן של המסעדות "יועזר בר יין" ו"הקיוסק", שימש גם כמבקר מסעדות וכתב כלכלי ב"מעריב" וב"חדשות". אהרוני: "הוא היה טיפוס מרתק"

תגובות

המסעדן והעיתונאי שאול אברון מת היום (שישי) בתל אביב. אברון, שהיה בעליה של מסעדת "יועזר בר יין" ביפו ועיתונאי "מעריב" ו"חדשות", היה בן 68 במותו. טרם נמסרו פרטים על מועד הלוויתו.

אברון נולד בשנת 1944 בתל אביב, בן להורים ממוצא רוסי ופולני, שהתחנכו בצרפת ובבלגיה ושעל פי עדותו דאגו שיאכל אוכל טוב, גם בתקופת הצנע. את דרכו בעיתונות החל ככתב כלכלי ב"מעריב" בשנות ה-60. בעשור שלאחר מכן החל לכתוב גם טורים על אוכל.

"'מעריב' היה אז עיתון גדול, ואני הצלחתי, בין כל הכתבים שם, לעבוד חצי שעה ביום ובשאר הזמן להאזין למוזיקה ולהכין את הנסיעות שלי", הוא סיפר ב-2010 למיכל פלטי בראיון ל"גלריה". "נסעתי לחו"ל שלושה חודשים בשנה, ואז הייתי שוכר מכונית וחורש חבל ארץ. הייתי מגיע למקום, מבקר במסעדות, משוחח עם בעל הבית, מקבל הסברים על המנות", סיפר אברון. בסוף שנות ה-70 פתח את מסעדת ה"קיוסק" בנווה צדק. המסעדה שרדה שלוש שנים.

בתחילת שנות ה-80 עזב את "מעריב" והצטרף לעיתון "חדשות", בו המשיך לכתוב גם על כלכלה וגם על אוכל. ב-1987 פרסם ספר בשם "מבשלים בשר", עם השף ישראל אהרוני. שנתיים מאוחר יותר פרסמו השניים ספר נוסף, "בישול איטלקי". את מסעדת "יועזר בר יין" פתח בכיכר השעון ביפו ב-1995, יחד עם שותפתו ציפורה אסף, שהכיר עוד בבית הספר העממי גמנסיה הרצליה.

שאול אברון

"הוא היה טיפוס מרתק, עם ראש מיוחד ולא שיגרתי, מה שבימינו קוראים 'חושב מחוץ לקופסא' ו'חי מחוץ לקופסא'", אמר היום אהרוני על אברון, שהיה במשך שנים חברו ושותפו הצמוד לעשייה הקולינרית והעיתונאית. "הוא אבא של כולנו ללא ספק. אבי הקולינריה הישראלית".

השף חיים כהן עזר לאברון להקים את "הקיוסק" כשהיה בן 21. "שאול הרי לא היה שף. אבל הוא, בפילוסופיית החיים שלו על אוכל חינך הרבה מאוד טבחים בארץ. התרומה שלו לקולינריה היא כל כך גדולה. קודם כל בכתיבה שלו על אוכל, שזה היה הצעד הכי מדהים שלו, הוא כתב על אוכל ואפשר היה להשתגע כמה יפה הוא ידע לכתוב על אוכל, כמה מרתק הוא ידע להעביר את החוויות. כמה הוא לא התעסק בקשקושים ושטויות ששאר האנשים שכותבים על אוכל עושים היום. הוא אהב אוכל, באמת. הוא אהב אוכל. וזה ריגש אותו, וזה שימח אותו, וזה הסעיר אותו".

כהן נזכר ברגע מיוחד עם אברון: "רגע איתו ששינה לי את החיים היה לאחר שהוא הכין רוסטביף. לקחתי לחם שחור רוסי עם שכבה עבה של חמאה, עליה הנחתי רוסטביף מדמם, חמים, קצת מלח ופלפל שחור, ואכלתי את זה. זאת היתה הפעם הראשונה שאכלתי בשר אדום. הרגע הזה הרגיש כמו שבסרטים מראים זיקוקים ופיצוצים, הבנתי שיש אוכל אחר, מטבח אחר מזה של אמא שלי, ושהוא מאוד מרגש אותי. אני לא חושב שקיבלתי אז החלטה במודע שאני הולך לכיוון של בישול, אבל אני חושב שבלי לקבל החלטה הגעתי לזה בעקבות האירוע הזה".

השף ארז קומרובסקי אמר: "אני חושב שהוא היה אוראקל מיפו. הוא היה האורים והתומים. באמת איש מקסים שהיה לי כבוד לשבת לידו בבר שלו. ממש הערצתי אותו. חבל מאוד. כל הדור הזה נעלם מהר מדי."



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות