טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסע בין כדורים

הגלידריות הטובות בארץ

ההתלבטות הנצחית בין שוקולד לווניל התחלפה מזמן בשאלות קיומיות כמו: דובדבני אמרנה עם שוקולד בלגי או מסקרפונה תאנים? עם עוגיות או עם אגוזים? אולי בכלל עם ערק או קמפרי? ישראל הפכה למעצמת גלידה ואלו הן עשר הגלידריות הכי שוות בארץ

תגובות

המלחמה קצת הרסה לנו את התכניות לקיץ, אבל במה שנשאר מהחופש הגדול סביר להניח שתמצאו את עצמכם לפחות פעם אחת בוהים בהשתוממות מול ויטרינה צבעונית עמוסה בגלידות פתייניות שיציעו לכם לבחור בהן מכולם. ושוב אותה דילמה מוכרת: מאיפה להתחיל? העולם מתחלק לאנשים שיודעים בדיוק על איזה טעם ללכת ויש את כל השאר (אנחנו, מודים) שחייבים לטעום ואז להחליט מה לקחת. וככל שנוקפים הזמנים מי שסובל מקשיים בקבלת החלטות עומד בפני דילמות לא פשוטות, כי כשמדובר בעשרות טעמים (והיו ויטרינות עם 40 טעמים ויותר) וקינוחי גלידה שנוספו לכל גלידרייה שמכבדת את עצמה, תודו שאכן מדובר בדילמה. או תענוג. כך או כך, הגלידריות בארץ עשו קפיצת מדרגה מרשימה בשנים האחרונות, ממקררים של שמונה טעמים צבועים בצבעי זרחן, לגלידריות שף בוטיקיות עם חומרי גלם שלא היינו חולמים לקבל כגלידה.

בנוסף, היו הגלידריות הראשונות לאמץ את ההתחשבות בשלל המגזרים – החל מאלו שלא אוכלים גלוטן, עבור בטבעונים ונטולי הלקטוז ועד אנשי הדיאטה שלא רוצים להחמיץ הזדמנות למתוק. יחד עם המגמה המבורכת של התפשטות והרחבת גלידריות השף, אנחנו עדים להיעלמות הגלידריות הקטנות וברוב המקומות מוצאים כבר את הרשתות הגדולות, או גלידריות שנשענות על אספקה מאותן רשתות אך בשם אחר. לטוב ולרע - היום במרכז ובפריפריה אפשר לטעום את אותן גלידות בדיוק.

בוזה
רותם מימון

אחרי שבשנה שעברה דירגנו את הגלידריות המומלצות בארץ, במסע הפעם תרנו בשבועות האחרונים את הארץ, באופן אנונימי כמובן. עצרנו בתחנות דלק, במרכזי הערים ובקניונים ופשוט טעמנו. טעמנו במקומות קטנים וגדולים, במקומות נחשבים ובכאלה שאולי עבר זמנם. היו מקומות שהפתיעו לטובה והיו כמובן הפתעות רעות שהנייר לא סובל והבטן על אחת כמה וכמה. נחשפנו לכמות גימיקים בלתי נסבלת (גלידה מולקולארית? נו באמת), אבל אחרי עשרות גלידות שטעמנו אלו הן המרשימות ביותר. אז מי עלה, מי ירד ומי מצא עצמו מחוץ למצעד? התוצאות מיד.

אז מיהן הגלידריות האהובות עליכם? ספרו לנו בתגובות

מנווה צדק לאוסטרליה: אניטה

ניר אביטל מייצר גלידות מאז היה בן 14 וברזומה שלו יותר מ־200 מתכונים אותם הוא מפיץ לגלידרייה האישית שלו ולגלידריות אחרות שרוכשות את הטעמים ולא ידעתם. באניטה מתהדרים בנוכחות תל אביבית בלבד ושומרים על פאסון של בוטיק עם מראה כללי של בית קפה משודרג וגלידה טרייה שיוצאת מהמכונה היישר אל הוויטרינה. ניר ואמו אניטה, מייצרים את רוב חומרי הגלם שנכנסים אל הגלידות, מה שמבדיל אותן מאלו שבמקומות אחרים. זה מתחיל בריבות כמו פירות יער או משמשים שמכינה אניטה, ממשיך עם בצק עלים לגלידת קרם שניט או עוגיות לגלידת הדגל קוקימן. רוצים לטעום את אניטה מחוץ לתל אביב? או שתסעו לאוסטרליה, או שתחפשו את רשת גולדה, גלידריית בת של אניטה עם אותם טעמים מוכרים.

בתצוגה: ספרנו 24 טעמים, הבולטים בהם – גלידות בעלות שילובי שמנת עם מקפא פירות טריים, קרם אגוזים, היער השחור, קרם קטלנה, קרם רושה, פיסטוק, גויאבה, מנגו, מנטה עם שוקולד, שוקולד שקדים וקרמל, קרם שניט, מקפא תות וניל, קפה.

הכי אהבנו: שוקולד שקדים וקרמל עם כמות יפה של שוקולד ושקדים בגביע וגולת הכותרת: קוקימן – גלידה על בסיס שמנת עם שוקולד, ביסקוויטים ומרנג שמתפוצץ בפה.

מחירים: כדור - 15 שקלים, 2 כדורים - 20 שקלים, 3 כדורים - 24 שקלים, קילו – 85 שקלים

כמה סניפים: 5 בתל אביב בלבד. לפרטים, כאן

אניטה, גלידרייה
רותם מימון

בזכות ההשקעה: וניליה

הסיפור של וניליה מתחיל משיטוטם המפורסם של האחים ניצן ואיתי רוגוזינסקי באזור באזל בתל אביב בו תרו אחר גלידה אחת. משלא נמצאה גלידה טובה אחת לרפואה באזור, החליטו שני ה"משוגעים לדבר" לעשות בעצמם ולפתוח סניף אחד קטן במתחם באזל. מאז עברו 12 שנים והמוטו רק הלך והתחדד: אין חומר גלם שאי אפשר לעשות ממנו גלידה. זה מוביל אותם לתהליכי מחקר מרחיקי לכת על הרכבת הטעמים ואיתור היצרנים הטובים ביותר מהם אפשר לקחת חומרי גלם ולייצר קשת רחבה כל כך של טעמים. קשת טעמים רחבה זה לא מספיק, לכן גם על טכניקת ההכנה המדויקות השואבת השראה שיטות הכנה איטלקיות וצרפתיות היוצרות גלידה במרקם רך ומענג לגלידה ואחת המובילות בארץ.

בתצוגה: בסניפים הגדולים של וניליה ספרנו 47 טעמים ועוד מספר לא קטן של טעמים ללא סוכר. במיטב המסורת של השנה האחרונה, גם כאן צצו גלידות טבעוניות בטעמי שקדים, קרם ועוגיות לוטוס, סויה עם קוקוס ובוטנים ואורז וניל, לימון וקינמון ששמרו יפה על מרקם קרמי. בכל השאר מדובר במסע לא פשוט בו כל אחד ימצא בקלות מה הטעם האהוב עליו: שקדים טארפלס ובננות מקורמלות, עוגת גבינה נפלאה, פאי פקאן נצחי, פיסטוק, אספרסו, וניל צרפתי שהפך לקלאסיקה שנמכרת בלא מעט קינוחים במסעדות, תה ירוק, תותים בשמנת, סניקרס, אלפחורס, אוכמניות כחולות וסיגליות, פנקוטה, מלאגה, פג'ויה, דבש פרחי אביב עדין, פבלובה, קוקוס קלאסי, חמאת בוטנים ועוד ועוד.

הכי אהבנו: האמת? היה קשה מאוד לבחור עם תצוגה כה מרשימה ולבסוף הרשימו מכולם – פאי פרג עם רוזטה ושקדים הוא חובה לאוהבי הפרג ולמחבבי השקדים ועדיין שמר על עדינות נעימה, קרמל כהה מלוח הוא פורץ דרך בדרכו, ויוגורט מי זהאר, פיסטוקים ומרקחת משמש הוא טעם שעוד ידובר בו רבות. ולבסוף – שוקולד מריר עם דובדבני אמרנה. הרשימה מאוד גם גלידת עשרה תבלינים. על אף שהיא מאתגרת מדובר בטעם מתגמל בזכות השילוב בין ג'ינג'ר, קינמון, הל וציפורן, אניס ופלפל אנגלי.

מחירים: 15 שקלים לקטן, 21 שקלים לבינוני, 25 שקלים לגדול

כמה סניפים: 16 הפזורים מנתניה, דרך קניון דרורים, פתח תקווה, תל אביב ועד ראשון לציון וירושלים. לפרטים, כאן

וניליה, גלידרייה
רותם מימון

הכי טובה בצפון: בוזה

אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלא סויטאת מתרשיחא הקימו לפני כשנתיים את אחת הגלידריות הטובות ביותר בארץ בכלל ובצפון בפרט. הניסיון של זיו בגלידריות באיים הקנריים וההכשרה בטוסקנה, יחד עם הפירות הטריים של הצפון והניסיון של סויטאת בעולם האוכל הגלילי חברו יחד למקום אחד היוצר את הג'לטו הכי איטלקי בגליל. חשוב לציין, פה לא תמצאו מקרר עם הררי גלידה צבעוניים, אלא דווקא טומנים את הגלידה הטרייה בגלוני ברזל מיוחדים השומרים על המרקם הקרמי והמיוחד שלה כאילו יצאה הרגע מהמכונה. ומה כל כך טוב בה? עברו מהר לסעיף הבא.

בתצוגה: ספרנו 24 טעמים, כאשר בכל שבוע מתחלפים ונכנסים לפחות שלושה טעמים. בין היתר טעמנו: פסיפלורה, תות בשמנת, פיסטוק איטלקי בפרשנות גלילית, סורבה תאנים וערק, ריבת חלב, חלבה מקומית שלא דומה לאף חלבה אחרת, בראוניז, וניל צרפתי, שוקולד סן דומינגו, תות, מנגו, קיווי, ואיך אפשר בלי קרם בוזה המביא שילוב עדין ומיוחד של שוקולד, לוז וקרם אנגלז.

הכי אהבנו: בוזה הכי טעימה דווקא בטעמים הפחות מיינסטרימיים שלה, שני טעמים מענגים ומפתיעים לא רק במרקם הקרמי על גבול הקצפת אלא בטעמים המעוררים הם סורבה שזיפים עם חתיכות פרי יפות וקשיופאה – מהטעמים הטובים שטעמנו בארץ ומשלב קשיו מתוק עם מלוח. אל תהססו לטעום גם את אגוזי הלוז שהגיעו משמורת טבע במחוז פיאמונטה באיטליה. מתי השקיעו בכם ככה לאחרונה?

מחירים: 10 קטן, 15 בינוני, 20 גדול

כמה סניפים:  2 - בתרשיחא ובצומת הגומא

הקינוחים של בוזה
רותם מימון

הכי טובה שאתם לא מכירים 1: ג'לטריה

הבייבי החדש של המסעדן צביקי עשת יחד עם השף אליאב גולדנברג והשף קונדיטור אייזיק נמרוד שהוביל עד זה מכבר את גלידה ארטיזן (שהייתה מצוינת, אך לא הצליחה לשמור על מעמדה אחרי לכתו). השלושה חברו לשף הגלידה האיטלקי ג'יאקומו שיאבון, שנחשב לאחד מיצרני הגלידות הטובים בעולם. אך עזבו אתכם משטויות - כל המקום נועד על מנת להוציא מכם כבר עם הכניסה למקום מילה אחת: וואו. כמו גן עדן קטן לחובבי המתוק, הביקור בג'לטריה מתחיל בוויטרינת קינוחים וממתקים קרים וממשיך את מקרר הגלידות שגם כאן הן שמורות עמוק בין גלוני ברזל.

בתצוגה: שמונה או תשעה טעמים בכל פעם. בין הטעמים: עוגת גבינה חמצמצה, קרמה, קסטה סיציליאנית, טירמיסו , רום צימוקים, שוקולד, ליצ׳י קאווה וברוח התקופה גם קרמל מלוח. הבונוס: ופל מצופה שוקולד עם סוכריות צבעוניות.  חוץ מכל אלה גם גרניטות מבוססות גלידה ומילקשייק ים לסגירת הפינה.

הכי אהבנו: במילה אחת – פיסטוק. ובקצת יותר – גלידת הפיסטוק הכי טובה בארץ. משחקת על טעמי מתוק מלוח ורכות נפלאה. מעבר לגלידות גונבים פה את ההצגה קינוחי הגלידה דווקא שלא יהיה לכם נעים להשאיר במקרר: קאסטה ממולאת בגלידה כמובן, או כדור גלידה על מקל מצופה בשוקולד, או פחזניות ממולאות. בקיצור, כמו שאמרנו מדובר בגן עדן קטן ומסוכן.

מחירים: מנת מיני – 12 שקלים, קטן – 16 שקלים, בינוני – 21 שקלים, גדול – 26 שקלים

כמה סניפים: 1, לפרטים כאן

ג'לטריה
רותם מימון

הכי טובה שאתם לא מכירים 2: פריזר

עוד גלידרייה שנולדה רק השנה ולוקחת את גלידריות השף צעד אחד קדימה ומעלה את גבעתיים על המפה. אל תתבלבלו מצבעי הוורוד שמסביב, פריזר היא עסק לחובבי גלידה מתקדמים. פריזר הוקמה על ידי השף טל פרנהיימר וערן פריזנט (כן, שחקן הכדורגל ההוא) לאחר שטל, בן העיר, סיים לעשות את הסיבוב שלו בעולם כשף. את הבחירה בגלידה כמקצוע הוא תולה דווקא באילן היוחסין שלו, כבן וכנכד לאנשי מתוקים וגלידות. באחד מהסיבובים האחרונים שלו בחבל אמיליה רומאנה שבבולוניה הכיר כמה חברים מקומיים רבים והתמחה בבית הגלידה המפורסם "סורבטריה", שם למד מהו המרקם האמיתי שצריך להיות לגלידה שרוצה להיקרא איטלקית.

בתצוגה: ספרנו כ-15 טעמים, חלקם מתחלף וכולם נעשים באותו היום. חייבים לציין: זאת הפעם הראשונה בה רצינו (וטעמנו) את כל טעמי התצוגה מרוב התלבטות במה לבחור. בין הטעמים: ערמונים ותאנים, גויאבה, קראמבל ריקוטה ותפוחים, פירות יער, קינמון, וניל של פעם, סטרצ׳יטלה (וניל עם פצפוצים), ביסקוטי, שוקולד מריר, שוקולד בלגי ואוריאו.

הכי אהבנו: התחלנו לחשוד שמשהו לא בסדר איתנו כשהגלידה הטעימה ביותר ללא שום מתחרה: סויה קרמל מלח, כלומר הטבעונית. איזון מדויק בין מתיקות למליחות, בין טעמי הקרמל שהזכירו את סוכריות הוורטר'ס המיתולוגיות ובכל פעם עם פיתול קטן בסוף. חוץ ממנה השתלבו מצוין בגביע גם גלידת הקינמון העמוקה והמסעירה והפיסטוק שגם הוא קיבל עקצוץ מלוח בפה וקרם הערמונים והתאנים. בקיצור, מתי פריזר הופכת לרשת?

מחירים: מנת ילדים – 12 שקלים, קטן – 15 שקלים, בינוני – 20 שקלים, גדול – 25 שקלים

כמה סניפים: 1, פרטים כאן

הטובה ביותר בגבעתיים, עכשיו גם ברמת גן - פריזר
רותם מימון

בגלל המרקם: לג'נדה

2001 היתה שנה טובה לחיפאים. אם במשך שנים רבות סבלו התושבים ממצוקה אמיתית של מחסור בגלידות איכותיות (ואנחנו לא מדברים על פלדמן), עד אותה שנה בה נולדה גלידרייה קטנה אך עמוסת הטעמים ששינתה את המצב. האחראים על המהפכה החיפאית הם דודו מינה ואורי פינקלשטיין שעשו את מה שהאחרים לא הצליחו לפניהם – להביא טעמים חדשניים (במספר תקדימי של 80 טעמים מתחלפים) עם חומרי גלם איטלקיים וטכניקה ייחודית להם. מאז גדלה הגלידרייה והתפשטה באזור הצפון ובשנים האחרונות שלחה בהצלחה זרועות למרכז שניערו את השוק והביאו טעמים חדשים לעולם על טהרת גלידת השמנת. יש שיאמרו שזו הגלידה הכבדה ביותר שהם מכירים, לטעמנו? זה כל היופי, כי אם כבר גלידת שמנת אז שתהיה בעלת נוכחות. לג'נדה גם התייחדה בכך שכל סניף מתנהג כמו קונדיטוריה קטנה ומכין את הגלידה בעצמו, על פי מתכונים זהים כמובן על מנת לשמור על יציבות וטריות.

בתצוגה: בממוצע 32 טעמים, בסניף רוטשילד אף הגדילו לעשות ויצרו – 44 טעמים. בעינינו ללג'נדה יתרון ברור כשמדובר בוורסיות על טעמי החטיפים ולהבדיל – בסורבה. בתחום הראשון מובילים בו למשל - בואנו ביאנקו כגלידת שוקולד לבן עם ופלים ושוקולד מריר, שכבר הפך לאחד מטעמי הדגל. כמוהו גם קוקיז, קרמנשניט, מסטיק, שוקולד וחמאת בוטנים, סולטד קרמל, וופר – קרם אגוזים עם נוגט בציפוי שוקולד לבן, קליק ובאצ'י. בתחום הסורבה שרובו גם טבעוני ונטול גלוטן – לימון ג'ינג'ר, מלון, תאנים, פירות יער, בננה-תמר ועוד רבים וטובים.

הכי אהבנו: אפרסק מסקרפונה הוא מהטעמים הטובים שטעמנו בזכות איזון בין האפרסק למסקרפונה ומינון מדויק של מתיקות. הברקות נוספות נרשמו גם בטעמי שרי מאניה – כגלידת הדובדבן עם שוקולד שהזכירה שרי איכותי וטעם נפלא של חלבה שוקולד.

המחירים: 12 שקלים – מנת ילדים, 14 שקלים – מנה קטנה, 21 שקלים – שני טעמים, 25 שקלים – שני כדורים גדולים או שלושה טעמים.

גלידרייה לג'נדה
רותם מימון

כמה סניפים: 12. מנהריה, עבור בראש פינה, רמת ישי והקריות ועד זכרון יעקב, יקנעם ויפו. פרטים כאן

מרחובות תיפתח הטובה: ג'לה

בכל הרשימה הזאת תמצאו לא מעט רשתות שפרוסות ברחבי הארץ. הבעיה: הן לא כשרות. חוץ מזה, הן גם לא ממש גלידריות שכונתיות. בדיוק על הצורך הזה קמה הגלידרייה שנולדה לפני כשנה וחצי ברחובות מתוך עיקרון לפתוח רק בשכונות ולא במרכזי קניות ולהתחשב בשלל הצרכים: גלידות נטולות גלוטן, טבעוניות (אפילו ופל בלגי טבעוני) וכמובן כשרות. ג'לה מספקת גלידה איטלקית על פי האסכולה הדוגלת במינוני חלב גבוהים, לכן תמנעו כאן מגלידות שמנת, אך הרווחתם גלידות אווריריות וקלילות, רק 3% שומן.

בתצוגה: ברחובות יותר מ-30 טעמים וברמת גן כ- 20 טעמים. ברחובות מכוונים לא מעט טעמים לילדים וביניהם: ביצת הפתעה, גלידה כחולה (הומאז' לדרדסים?), גלידת מרשמלו ועוד. בשני הסניפים תמצאו הקיץ את טעמי התות בזיליקום, קפה ופיסטוק סיציליאני, מנדרינה ופיסטוק סיצילאני, וניל וקרמל מלוח, שוקולד ותות, לימון וג'ינג'ר, גלידת יוגורט מנדרינה ומנגו. וגם: גלידות שכבות הורסות את הבריאות כמו גלידת שקדים ומעליה מרציפן וריבת אגסים, שכבה של גלידת שקדים בציפוי של שוקולד מריר, שכבות של גלידת קרמל, שכבת שוקולד ובוטנים מלוחים ועוד.

הכי אהבנו: מעבר לסורבה שוקולד שמסתמן כטוב ביותר שטעמנו, הרשימו אותנו מאוד שהרשים אותנו היו שני טעמים שעשו את העבודה: תות בזיליקום – שהוציא מאיתנו קריאות וואו בגלל הרעננות הכובשת ולצידו – רפאלו, אותו חטיף קיבל כאן טיפול מרשים של שוקולד לבן מסיבי וסמיך משולב בקוקוס – מתוק ועז טעם. שאפו.

המחירים: 14 שקלים – מנה קטנה, 15 שקלים לשני חצאים, 18 שקלים לשני טעמים, 22 שקלים למנה גדולה.

גלידרייה ג'לה
רותם מימון

כמה סניפים: 2, ברחובות וברמת גן. פרטים כאן

גלידה עדינה: כפיתולינה

האגדה מספרת כי כפיתולינה היא ארצם של הכפיתולינים, גמדי קרח הניזונים רק מקינוחים וסוגדים לאלוהי הגלידה. תודו, שזו כבר מעורר תיאבון. על אף שהיא קיימת בשטח מאז 2009 עד לא מזמן נחשבה כפיתולינה לסוד השמור של יפו, והיא בכלל נולדה בקריית גת. מאחורי כפיתולינה עומדים הגלידאי יאיר שרון ואור ישראלי, שהלכו (כמה מפתיע) על ג'לאטו איטלקי אמיתי. בניגוד לתפאורה הצבעונית מסביב, ודאי לא תתקשו להבחין בצבען הבהיר של הגלידות, שנובע מכך שהשניים דוגלים בשימוש בחומרים טבעיים בלבד ויש שיאמרו שעקב כך אלו הן הגלידות העדינות ביותר בארץ.

בתצוגה: ספרנו כ-30 טעמים, בהם יוגורט תמרים ובננות שמגדיר מחדש מהו טעם ישראלי, טופי שוקולד ושקדים, ריבת חלב, וניל מדגסקר, מרשמלו פירות יער, רום צימוקים, בננה פסיפלורה ועוד. לטבעונים גם כאן יש לא מעט פתרונות ולא רק בסורבה, אלא בשני טעמים מתחלפים בכל פעם ומבוססים על חלב סויה.

הכי אהבנו: כשבכל הארץ מזיעים ומתאמצים לעשות גלידת פאי לימון טובה, הטעם הזה בכפיתולינה בקלות מוביל את אחד מעשרת הטעמים הטובים בארץ. ובכן, מדובר כאן בגרסה זהה למדי לקינוח האהוב, רק במרקם גלידאי מושלם הכולל את כל מה שצריך: פירורי עוגה וטעם לימון מדויק ומעקצץ. מלבדו הבריקו גם הטעמים האוריינטליים הקלאסיים של כפיתולינה כמו קולפי הודי שהזכיר לנו צ'אי וטעם של קוקוס למון גראס והל הפתיע כמאוזן, קליל וכיפי.

המחירים: רגיל – 15 שקלים, בינוני – 20 שקלים, גדול 25 טעמים.

כפיתולינה
רותם מימון

כמה סניפים: 3. קריית גת, יפו וקריית מלאכי.

הכי קרוב לאיטליה: הסיציליאנית

כבר בגיל שבע, מצא עצמו רפאל ארביב עוזר להוריו ברומא להכין גלידה. אפשר להבין איך משהו בשילוב הזה בין שמנת לשוקולד תפס אותו כבר אז ולא הרפה, עד עצם היום הזה. בשנת 99 הוא פגש דווקא בשוויץ את קרן הישראלית שבעקבותיה עלה לארץ. עם ההגעה לישראל המשיכו השניים עם ייצור הגלידות כשארביב החליט להביא את הבשורה האיטלקית ששאב מביתו אל הצרכן הישראלי. הוא פתח סניף ראשון באבן גבירול ולימד את הישראלים על מרקם קרמי באמת ויצר לפני כולם גלידות על בסיס סויה שאינן נופלות באיכותן מאחיותיהן החלביות.

בתצוגה: ספרנו 40 טעמים. בחורף אנחנו מתים על גלידת הקרמבו של הסיציליאנית, אבל ביתר העונה אפשר למצוא פה את קולקציית טעמי השוקולד הטובה ביותר: שוקולד פאדג', בלגי, שוקולד מריר 70%, שוקולד תפוז, שוקולד באצ'י, שוקולד וויסקי, דובדבן שוקולד ואמרטו ועוד. חוץ מזה קרם נוטלה ושקדים ולא מעט שמות שמגלגלים את איטליה על הלשון: טירמיסו, פררו רושה, רפאלו, קסטה סיציליאנית ופיסטוק סיציליאני. חוץ מאלה תמצאו גם גויאבה, עוגיות, אגסים ביין וקינמון, וניל חלב ווניל צרפתי ובננה קינמון דבש ואגוזי מלך.

הכי אהבנו: הפררו רושה היה שילוב מצוין בין שוקולד לקרמל, השוקולד המריר היה סמיך, עמוק וכהה אבל הרבה מעל כולם הרהיבה עוז ניו יורק צ'יזקייק. אפשר להגיד שהקיץ אחד הטעמים השולטים הוא עוגות הגבינה, אבל אין ספק שהסיציליאנית מגישה את הטוב שבהם, לא רק לחובבי העוגה שדווקא הייתה מתונה במתיקותה. בקיצור – טעם מנצח.

המחירים: מנת ילדים – 15 שקלים, שני טעמים – 20 שקלים, שני טעמים ויותר – 25 שקלים.

הגלידרייה הסיציליאנית
רותם מימון

כמה סניפים: 3. שניים בתל אביב ואחד בהרצליה. פרטים כאן

הכי טובה בירושלים: מוסלין

למי שמגיע לעיר הקודש ומצפה למצוא שפע של גלידריות אז נכונה הפתעה – אין רבות, אך מי שמצילה את כבוד העיר זו הגלידרייה הקטנה ששוברת את הכיוון הנפוץ כל כך בתל אביב – האיטלקי, לכיוון הצרפתי בכלל. מוסלין נולדה על ידי אורית ורדי שלמדה בישול גלידות בפריז בבית הספר הנודע לה נוטרה, ומשחזרה ארצה פתחה גלידרייה קטנה בקטמון שבהמשך עברה לשולי שוק מחנה יהודה. השוק מצידו מספק לגלידרייה את הפירות הטריים, לכן רק אחרי שטועמים את הגלידה של מוסלין מרגישים בהבדל בינה לבין גלידה איטלקית.

בתצוגה: ספרנו למעלה מ-25 טעמים המתחלקים כמעט חצי חצי בין הסורבה לגלידות החלב והשמנת. בין טעמי הדגל של מוסלין: קפה ערביקה מפתיע, וניל צרפתי, טונקה, זעפרן, פיסטוק, גבינה פירות יער, פרלינה, מוקה ועוד. כשמחליטים פה להשתגע לא מפתיע למצוא טעמי תה ירוק, שומשום שחור יפני, וואסבי ופטל שחור.

הכי אהבנו: על אף שאפשר למצוא בארץ לא מעט גלידות פירות וסורבטים, המבחר כאן מרשים ועשוי באופן מצטיין. גם הווניל הצרפתי של מוסלין אוורירי ובעל גרגרי וניל כיפיים. אם מגיעים ביום טוב גם גלידת זעפרן עם קצת מי ורדים והל היא משהו שהפה לא מורגל לו אבל מתענג עליו בשמחה ולדעתנו נתנה השראה לגלידות אחרות בארץ. ולמתקדמים: סורבה אשכוליות בזיליקום – מריר, אבל מתגמל.

המחירים: כדור – 12 שקלים, שניים – 18 שקלים, שלושה – 21 שקלים.

מוסלין, גלידרייה
תומר אפלבאום

כמה סניפים: אחד ויחיד. פרטים, כאן

בגלל הטבעונים: אייסברג

אחת השחקניות הראשיות שהפכו את הגלידה בעידן החדש, מעוד ממתק קריר וחמוד למוצר סקסי, צבעוני, נחשק ובעיקר - מחנך. אמנם מעמדה נשחק מעט בשנים האחרונות אל מול התחרות, אך זכות הבכורה עוד שמורה לה. הסיפור של אייסברג התחיל כשדלית ואילן בר שחלמו לעשות גלידה נסעו לאיטליה ולמדו איך עושים גלידה איטלקית כמו בספרים, בתקופה שעוד לא ממש ידענו מה זה. כשהם חזרו והקימו סניף ראשון (ז"ל) בבן יהודה עוד אף אחד לא חשב שתצמח פה רשת, אבל ההקפדה על חומרי גלם מקומיים, פירות טריים ומוצרים טבעיים בלבד והתייחסות אל כל טעם כמו אל קינוח גרמו להמונים להסתער ומאז זה כבר היסטוריה. חשוב לציין, לקח לנו שלושה ביקורים בסניפים שונים כדי ליפול על גלידות טובות ושירות לא חובבני, כשהנוכחות של אייסברג ברשימה הזאת היא אך ורק בזכות הגלידות הטבעוניות.

בתצוגה: ספרנו 35 טעמים שונים (אם כי בכל סניף כמות הטעמים משתנה) מהקלאסיקות כמו שוקולד שחור עמוק, סורבה מנגו, בננה מלך, טירמיסו, טופי וחלבה פיסטוק ועד טעמים שנוספו עם השנים, כמו: טארט לימון, מרנג פירות יער ונוגט, נוטלה, שוקולד לבן עם שקדים ופצפוצים, אגוזים בקרמל, אספרסו הל וקולקציית טעמים חדשים של שנועדו לקהל הטבעוני והוסיפו לא פחות מתשעה טעמים נוספים.

הכי אהבנו: עם כל הביקורת שיש לנו, הסיבה האמיתית היום להיכנס לאייסברג היא בזכות הגלידות הטבעוניות – פחות החלבה והשוקולד ואגוזי לוז, אלא דווקא טעמי הפירות – קוקוס קלוי עם צ'אטני מנגו היה התפוצצות טעמים טרופיים בפה, סורבה נקטרינה, אגסים ביין לבן ומעל כולם – מלון אננס, שמיטיב לנצל את שני הפירות לטעם שלישי מוצלח.

המחירים: 16 שקלים – 1-2 טעמים, 20 שקלים – בינוני, כמה טעמים שרוצים, 26 שקלים – גדול עם כמה טעמים שרוצים

כמה סניפים: 10. מרעננה ועד רחובות. פרטים כאן

אייסברג
רותם מימון

כמעט נכנסו:

אלדו – האמת? הפתיעו אותנו. לא ממש ספרנו את אלדו עמוסת הסניפים, אבל נראה שלאחרונה הרשת התחילה להתייצב אחרי לא מעט שנים סוערות שקצת פגמו בייצור הגלידה. בשני ביקורים שונים סיפקה גלידות מוצלחות מאוד ושירות חביב להפליא. לצערנו לא ידעו פה מה זה טבעונים ואילו גלידות רלוונטיות אליהם ולכן הפסידו נקודות ברשימה. הגלידות הטובות ביותר שאהבנו: ופל בלגי (שהיה אפשר לקרוא לזה בפשטות גלידת ופל), לוטוס קרמל ווניל נוטלה (21 שקלים לשני כדורים).

אלדו
רותם מימון

דלי קרים – אפשר להגיד הרבה מאוד דברים על דלי קרים: הגלידות שלהם זרחניות וזוהרות בחושך, יש להם טעמים מוזרים ומיושנים כמו מסטיק, אגוזי ורוזמרי, אבל אין כמוהם בפריסה ארצית עם יותר סניפים מכל גלידרייה אחרת ובעיקר – הגלידה שלהם היא הזולה ביותר בארץ. יכול להיות שזו הסיבה שיש להם המון מעריצים. נכון, זאת לא גלידת שף מתוחכמת ודרגות המתיקות פה יכולות לסדוק את השיניים ולעתים הגלידות מעט קרחוניות, אבל לפעמים יש בזה די בשביל לסגור את הפינה עם הילדים, בדרך אל או מהים. ועוד לא אמרנו כלום הקצפת בטעם של פעם.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות