טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כובע נזיר עם גבינת עזים: אניולוטי מפיימונטה

לכתבה
תומר אפלבאום

יש שטוענים שאניולוטי קרויים על שם השף שהמציא את המנה, אחרים סבורים שהפסטה הממולאת מכונה כך בגלל עיגולי המילוי שמונחים בכיסוני הפסטה. השף דיוויד פרנקל בפרק שמיני בסדרה

תגובות

בשבוע שעבר עסק הטור בהכנת טורטליני, פסטה שאחד המאפיינים שלה הוא האפשרות להשתמש במלית דומיננטית כמו נתחי בשר, ירקות וגבינות, כדי שהמילוי יתמזג עם הרוטב. השבוע נתמקד בהכנת אניולוטי, שלהבדיל מהטורטליני ממולאים בגבינות בשל צורתם העדינה המזכירה כובע נזיר.

האניולוטי מגיע ממחוז פיימונטה, השוכן בצפון מערב איטליה. בנוגע למקור השם אניולוטי יש שתי סברות: לפי האחת, הוא קרוי על שמו של שף איטלקי שניכס לעצמו את המצאת המנה; לפי השנייה,  השם נגזר מהמלה הלטינית annellus, המתייחסת לצורה העגולה שבה מונח המילוי בתוך הפסטה.

פגשתי באניולוטי לראשונה בכפר ניצה מונפרטו שבמחוז פיימונטה. נדהמתי לגלות את הרכות והעדינות שבפסטה הזאת. האניולוטי הוגש לי ללא רוטב, עטוף בחמאה ובעשבי תיבול בלבד. אופן ההגשה הזה נתן דגש רב לטקסטורה. 

אניולוטי גבינת עזים ותרד
תומר אפלבאום

אניולוטי גבינת עזים ותרד

(6 מנות)

מרכיבים לבצק פסטה

275 גרם קמח פסטה 00 

3 חלמונים 

2 ביצים 

1/2 כף שטוחה מלח 

פסטה דיוויד פרנקל

1/2 כף שמן זית 

מרכיבים למלית

600 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת עזים רכה 

150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק 

1 כף שטוחה מלח 

מרכיבים לקרם תרד

1/2 ק"ג תרד עלים טרי

1 כף שמן זית

1 צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם

מרכיבים להגשה

50 גרם פקורינו גרוס דק

50 גרם פרושוטו פרוס דק

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות ל-4 שעות.

אופן הכנת המילוי:

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה, ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.

אופן הכנת קרם התרד:

מאדים את התרד בשמן הזית עד שהוא מתרכך, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים, טוחנים בבלנדר ומערבבים עד שנוצר קרם חלק ומבריק. מתבלים במלח ובפלפל.

אניולוטי גבינת עזים ותרד
תומר אפלבאום
אניולוטי גבינת עזים ותרד
תומר אפלבאום
אניולוטי גבינת עזים ותרד
תומר אפלבאום

אופן הכנת הכיסונים:

מרדדים את בצק הפסטה במכונת פסטה לעובי של 2 מ"מ. צריכה להתקבל רצועת בצק ארוכה ברוחב 12 ס"מ. חוצים את הרצועה לאורכה. מניחים כפית מהמלית  במרווחים שווים של 2.5 ס"מ לאורך רצועת הבצק. מרטיבים במעט מים את השוליים העליונים של הבצק ומגלגלים לגליל (בשיטת "סושי"). מהדקים את הבצק ביצירת גבעה בין מילוי למילוי. חותכים את הגליל במרווחים בין המילויים בעזרת סכין משוננת או גלגלת משוננת. מניחים את הכיסונים המוכנים על מגש מכוסה בשכבת קמח דורום.

בסיר קטן מחממים מעט את קרם התרד מעל להבה נמוכה. מניחים את החמאה בקערת ערבוב גדולה.

חולטים את הכיסונים במים רותחים ומומלחים כ-2 דקות.

אופן הרכבת המנה:

מניחים על צלחת הגשה מעט מקרם התרד ועליו את הכיסונים, הפקורינו והפרושוטו ומגישים מיד.

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו
נא להזין כתובת מייל חוקית
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות