טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יובל הרגיל והמזקקה
החדשה

הג'ין שצמח ממגדיר צמחי ארץ ישראל

גרגירי ערער מהר מירון, עלי אלת המסטיק, גזר בר וקליפות אתרוגים הם רק חלק מרשימת המרכיבים הבוטניים בג'ין הגלילי של יובל ג'וב הרגיל, שתהליך פיתוחו ארך ארבע שנים

מיכל בוטון ואטה בלטמן עם העוגה המשוחזרת

האופה הירושלמי שהציל את עוגת החתונה של המלכה אליזבת

מפעל הביסקוויטים הארץ ישראלי של שאול פטרושקה לא האריך ימים, אבל קריירת האפייה שלו זימנה הפתעות אחרות. נינתו הקונדיטורית מיכל בוטון החליטה לספר את סיפורו בתערוכה בתל אביב

צ'ולנט קוגל )למעלה( וצ'ולנט זנב שור וחיטה
ירוקה. השימוש בזנב, ובחלקים אחוריים
אחרים, נפוץ אצל יהודים ספרדים

החמין המושלם: חומרי גלם מקומיים בטכניקה מזרח-אירופאית מסורתית

הישראלים רגילים לחשוב על צ'ולנט אשכנזי כדייסה של תפוחי אדמה וקטניות, אבל בכל אזור במזרח אירופה בישלו צ'ולנט בנוסח אחר ורבים מהם לא הכילו קטניות ודגנים. מתכוני צ'ולנט לסוף שבוע חורפי וסדנה להכנת צ'ולנט בטכניקות מסורתיות

אסף שטרן ותרנגולת מרנס

"ככה צריכה להיראות תרנגולת - עגולה, שמנה ושמחה"

לא קל למצוא תרנגולות שמנמנות מגזעים שונים במדינה שמקדשת את מטילות הביצים התעשייתיות. אבל הישראלים שהפכו אותן לתחביב מבטיחים שתתאהבו מהר מאוד בחיות המוזרות האלה - ושלא תוכלו לחזור לאכול ביצים אנמיות מגידול מסחרי

מקרוברכיום רוזנברגי

שינוי המין של לנגוסטין המים המתוקים

לסרטן "מקרוברכיום רוזנברגי" יש שם קצת יהודי, אבל מקורו בדרום מזרח אסיה. בזכות פטנט ישראלי, יזמים חדורי מוטיבציה אחראים לגידול המסחרי שלו במזרח הרחוק ומנסים לחבב אותו גם על הסועדים בארץ

יצרני מזון שהשתתפו ב"סלונה דל גוסטו"
בטורינו

למה תנועת סלואו פוד לא זכתה מעולם להצלחה גדולה בישראל?

תנועת סלואו פוד, שקמה באיטליה בשנות ה-80 וביקשה לחזור לעולם שבו ניזון האדם מתוצרת מקומית איכותית, פועלת בישראל כבר יותר מעשור, אך נותרה נחלתם של מעטים ונציגיה הישראלים נוטים שלא להשמיע את קולם במאבקים מקומיים

גיגי בוטאצי שב מציד (מימין) ומזווה הכבושים והחמוצים של לוקה (משמאל)

עולם ישן נחזירה: טיול קולינרי במחוזות הכפריים של איטליה

יינן חדש בארץ יין מסורתית של העולם הישן; גבן המשיב לחיים גבינה מקומית נדירה שכמעט נשכחה מלב; ושף מסעדה מודרנית החי מן האדמה שהורישו לו אבותיו - שלוש תמונות איטלקיות כפריות עכשוויות, מהזווית הישראלית

טובי רודריגז

השוחטים בדמעה: הקצב שרוצה שתראו את ההריגה

כמו צמחונים וטבעונים רבים, טובי רודריגז חושב שבני האדם אוכלים יותר מדי בשר ושקירות בתי המטבחיים צריכים להיות שקופים. שלא כמותם, העיסוק בשאלות האלו הביא אותו לחזור למחוזות ילדותו בלואיזיאנה ולהפוך לקצב שמדגים ומלמד שחיטה ושיטות קצבות מסורתיות