טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החוקים הלא כתובים של המטבח הפרסי: מתכוני פסח של רותם ליברזון

לכתבה
דן פרץ

רותם ליברזון חשבה להיכנס לעולם העסקים, אבל משיכה תורשתית למטבח גרמה לה לשנות את התוכניות. מתכונים פרסיים־יהודיים חגיגיים לפסח בהשראת סבתה, שבישלה בסירי ענק מדי יום, בטהראן וגם בתל אביב

תגובות

מי שנולד בפרס — וגם בני הדור השני והשלישי למי שנולד במולדת אהובה־שנואה ואסורה בביקור — נידון לגעגועים נצחיים למטבחה האגדי. "איזה מסעדות יש בפרס. אתה נכנס ורוצה את נפשך למות מרוב שהאוכל טעים", נאנח שי ברדריאן, מוכר תבלינים ופירות יבשים משוק לוינסקי שנולד בטהראן ועלה לישראל בגיל 18. "גם כן מטומטמים היהודים האלה", ממשיך ברדריאן, בעצמו יהודי ירא שמים וחובש כיפה, לרטון, "חצי מהדברים לא יכולים לאכול בגלל שלא כשר". שעת בוקר מוקדמת בחנותו העמוסה של ברדריאן בשוק התל־אביבי. ברדריאן והלקוחה הקבועה רותם ליברזון (לבית קרמניאן) שותים תה חם מומתק בסוכר נבאת — סוכר גבישי עשוי ממיץ סלק סוכר — וסוקרים חומרי...

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו
נא להזין כתובת מייל חוקית
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות