טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האופה הירושלמי שהציל את עוגת החתונה של המלכה אליזבת

מפעל הביסקוויטים הארץ ישראלי של שאול פטרושקה לא האריך ימים, אבל קריירת האפייה שלו זימנה הפתעות אחרות. נינתו הקונדיטורית מיכל בוטון החליטה לספר את סיפורו בתערוכה בתל אביב

תגובות
מיכל בוטון ואטה בלטמן עם העוגה המשוחזרת
דן פרץ / סטיילינג : עמית פרבר

טקס הנישואים של הנסיכה אליזבת לבית ווינדזור לסגן פיליפ לבית מאונטבטן נערך ב–20 בנובמבר 1947 בכנסיית ווסטמינסטר. כל פרט הקשור לזיווג המלכותי של מי שלימים תהפוך למלכת אנגליה עורר עניין עצום ברחבי העולם, ועוגת החתונה הרשמית לא חרגה מכלל זה. המונומנט המפואר — שהכינו מיטב אומני הקונדיטוריה של הממלכה — התנשא לגובה של 2.70 מטר (כולל כתר שושני טיודור) ושקל 227 קילו. ארבע קומות העוגה, שצופו בזיגוג סוכר לבן, עוטרו בעמודים אורנמנטליים, בפסלים של קופידון ובסמלים של שני בתי האצולה. אבל עוגת החתונה המלכותית...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות