טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת הסדר של השף חיים כהן חולקת כבוד למסורת

היופי שבפשטות: מכבד קצוץ ודגים ועד לאוסובוקו טלה

תגובות

סיגרים של מצה וכבד קצוץ עם חזרת ביתית

אני אוהב מצות. אני יודע שיש מי שחושב שמדובר בסטייה קולינרית, אבל אני אוהב מצות. נקודה. אני אוהב מצה עם חמאה קרה וכוס קפה על הבוקר, אני אפילו אוהב לפורר מצה לנס קפה ולאכול עם כפית. גלילי מצות מטוגנות, טוויסט מקסים לחומר גלם מסורתי, הפכו בבתים רבים למאכל נפוץ של ערב החג ושל הבוקר שאחריו. מרטיבים את המצות, ממלאים אותן בשאריות ארוחת ליל אמש - ביצים קשות, כבד קצוץ או תפוחי אדמה - ומטגנים בשמן. אם מגישים את הסיגרים בצלחות אישיות, עם חזרת חריפה ופרוסות דקיקות של ביצה קשה, המאכל הביתי הזה הופך למנה ראשונה מרשימה.

המרכיבים ל-6-8 סועדים:
לכבד הקצוץ:

חצי ק"ג כבדי עוף נקיים
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
5 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון

לסיגרים:
מצות
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק

לחזרת:
4 ראשי סלק בינוניים
כחצי שורש חזרת בינוני
מלח

הכנת מלית כבד קצוץ: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה. ממליחים ומפלפלים את הכבדים, מוסיפים אותם למחבת ומטגנים שתי דקות מכל צד. מניחים שליש מכמות הכבדים והבצל המטוגן על קרש חיתוך, מוסיפים 2 ביצים קשות וקוצצים גס בעזרת סכין. מעבירים לקערה. טוחנים במטחנת בשר (או במעבד מזון בפולסים קצרים, להיזהר לא להפוך את התערובת למשחה) את שאר הכבדים, הבצל המטוגן והביצים הקשות. מעבירים לקערה עם התערובת הקצוצה ומערבבים.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות סוף השבוע ישירות אליכם

להכנת הסיגרים: מרטיבים בעדינות כ-6-7 מצות, בזהירות שלא יתפרקו, ומניחים על מגבת מטבח. מחלקים כל מצה לשלושה חלקים שווים. מניחים בעזרת כפית שורה מהמילוי בקצה דף המצה ומגלגלים לסיגר. כדי להדביק את השוליים אפשר להוסיף מעט מלית לקראת הסוף ואז להדק. טורפים את הביצים בקערה שטוחה ורחבה. טובלים את הסיגרים בביצים הטרופות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.