רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

קרמבו תוצרת בית

קרמבו אמיתי קשה לעשות בבית, אבל להשראה הכוללת הרבה שוקולד וקצפת - אין גבול

תגובות
קרמבו ביתי
דודו בכר

"קרמבו" תוצרת בית

היום הראשון שבו עמיקם הצב חש את הקיץ נשבר ונחפז להפרות את ג'וליה הצבה, בטרם תשקע לו בשנת החורף, הוא גם היום שבו מתעוררות מכונות הקרמבו מתרדמת הקיץ וקרמבואים ראשונים בוקעים מהן, גבעות שוקולד מושלמות, עטופות בנייר כסף טרי שאין בכוחו לגונן עליהם. התפילה שבלב לשלמות הקרמבו מרטיטה את היד שמפשיטה את נייר הכסף. אמנם קרמבו אמיתי לא ניתן לעשות בבית - מכונת ההתזה המצפה את קצף הביצים בשכבת העונג המיקרונית של השוקולד, עולה מיליונים רבים. השראה, לעומת זאת, לא עולה כסף.

• קרמבו בסיסי

ל-6 מנות

הקצפת

> 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה > 1 כפית סוכר לבן

כדאי לנסות לטרוף את השמנת ביד, לא במיקסר. כך מתקבלת קצפת סמיכה ולא אוורירית מדי. כדאי לטרוף בקערת נירוסטה, אלומיניום עוד יותר טוב ונחושת אדומה זה השיא. מטרפה ביד, שמנת וסוכר בקערה, טורפים 3 דקות, קצפת מושלמת, חוויה שהיא רכוש לכל החיים.

מעטה השוקולד

קרמבו תוצרת בית
אייל שני

> 250 גרם שוקולד, 70% מוצקי קקאו, קצוצים דק > 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה > גרידה ירוקה מ-1/2 לימון ירוק > 1/2 פלפל שאטה חריף יבש > 50 גרם סירופ תירס בהיר > 50 גרם חמאה קרה, חתוכה ל-6 קוביות

מניחים את השוקולד בקערה, יוצקים מעל את סירופ התירס.

בסיר קטן, מביאים לרתיחה את השמנת, גרידת הלימון והפלפל החריף. מכבים, ממתינים כדקה, מסננים לתוך קערת שבבי השוקולד. ממתינים דקה נוספת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. טורפים לתוך התערובת את החמאה, קובייה אחר קובייה.

במרכזה של צלוחית קטנה יוצקים גבעת קצפת. בעזרת כף אחרת, מצפים את הקצפת בקרם שוקולד חם. אין מי שלא ייכנע לעונג הזה וייחרד מן המחשבה כי שנים רבות כל כך הרחיק לכת אל תוך מתוקים אחרים, מורכבים ויקרים.

• קרמבו בננות

ל-6 מנות

> 2 בננות בשלות אך יציבות > 2 כפות מחוקות של סוכר לבן > קצפת (מהמתכון למעלה) > מעטה השוקולד (מהמתכון למעלה)

קולפים את הבננות, פורסים לטבעות בעובי 1.5-2 ס"מ. מניחים בקערה קטנה, זורים מעל את הסוכר ומערבבים בידיים בעדינות, מבלי לפגוע בשלמות הטבעות. לאחר כ-2 דקות יימס הסוכר ויצפה את הבננות בשכבה מבריקה, כך שייראו כמו חלוקי נחל בוהקים. רגע מושלם של בננה.

ארבע עד שש טבעות בכל צלוחית, כף נדיבה של קצפת - והרבה שוקולד.

אפשר גם אותו הדבר, אבל עם צעד אחד קטן לבננות, צעד גדול לקרמבו: באותו רגע מושלם של הבננות, ממיסים במחבת 50 גרם חמאה, מוסיפים את הבננות, מנערים קלות, 2 דקות, הבננות מתלהטות אך לא נמסות, ריחן ממלא את האוויר.

צלוחית, טבעות, קצפת, שוקולד. מושלם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות