רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי כמעט שנתיים של פעילות מסעדת כּוּלא בחיפה נסגרת

בהודעה שפירסם הבוקר השף עודד חצבני בפייסבוק , הודיע על סגירת המסעדה החיפאית האהובה בשבוע הבא

תגובות
פורקטה
חיים יוסף

שנת 2016 שאוטוטו באה אל סיומה מסתמנת כאחת השנים הקשות לתחום המסעדנות בארץ, עם גל סגירות חסר תקדים, שהחל עוד קודם לכן ולא נראה שהולך להסתיים בקרוב. זה בלט בירושלים, אם בשל המצב הביטחוני, הכלכלי או המורל הכללי, ובא לידי ביטוי בסגירות של מסעדות ותיקות כחדשות. ממסעדת סאקורה היפנית שנסגרה בשלהי שנה שעברה, דרך קפה מזרחי הוותיק משוק מחנה יהודה שנסגר באחרונה, מובידה של השף קובי קטני ועד ראצ'ה הגרוזינית או טופולינו, שסגרו דלתות בירושלים ועברו לתל אביב. אבל זה כמובן לא פסח גם על תל אביב, ובא לידי ביטוי בסגירות של מסעדות טובות ואהובות כמו שולחן של השף עומר מילר, פיצרוי, דה פפה, ברטי, קורדליה, מול ים והרברט סמואל (וזו רשימה חלקית ביותר) או הסגירה המתוקשרת של שף מאיר אדוני את מסעדותיו "סזרינה" בקיסריה שנסגרה תוך שלושה חודשים בלבד מאז שנפתחה או "כתית" ו"המזללה" שסגירתן בסוף השבוע הנוכחי, כשתי מסעדות דגל של השף, נתפסה כהפתעה.

כעת, מגיע גל הסגירות לחיפה. מוקדם יותר השנה נסגרה המסעדה הוותיקה "וואלה" ומה קשה הגזרה, כשזה נוגע ל"כולא" - מסעדה שבתקופה של כמעט שנתיים כבר הספיקה להפוך למוקד משיכה בזכות עצמה ולאבן שואבת למבקרים בחיפה, בעיקר חובבי אוכל שחיפשו מקום קצת שונה בנוף הקולינרי המקומי. לכן, אולי גדולה יותר מידת ההפתעה מההודעה של השף עודד חצבני הבוקר בפייסבוק, בדבר הסגירה של מסעדתו הנוכחית והאהובה.

שיש ברק כולא
חיים יוסף

בעמוד הפייסבוק האישי שלו כתב חצבני כי הוא מודה לכל מי שבא להתארח, לאכול, לשתות, לבשל, לספק חומרי גלם, לצלם, לצייר ולכל מי שלקח חלק בכולא ובתוך כך הודיעה על סגירתה הצפויה בשבוע הבא (10.12.16). בנוסף, עִדכן חצבני כי בשבוע הפרידה, תעבוד המסעדה במתכונת של שני עד שישי, מהשעות 12:00 בצהריים ועד 22:00 בלילה. בשעה שעברה מעת פרסום פוסט הפרידה כבר הספיקו להיפרד מסעדנים ואנשי אוכל רבים, במה שמסתמן כהפתעה גדולה ופרידה עצובה ממוסד קולינרי לא ותיק במיוחד אך אהוד עד מאוד בחיפה.

"בשלב זה אני לא מאמין שאפתח מקום משלי", אמר חצבני ל"הארץ", "הכתפיים שלי לא חזקות מספיק, אבל אני מאמין שאמשיך לעשות אוכל, אחפש פורמט שיהיה יותר יעיל או רווחי ממסעדה, אם יש כזה". לשאלה האם הסיבה לסגירה קשורה בהיותו בחיפה, ענה חצבני: "זה לא קשור רק לחיפה, לדעתי זו בעיה רחבה הרבה יותר. אין לי טענות לאיש, זה מה שאני אוהב לעשות ויודע ומקווה שאמצא את הפיתרון להמשיך בו".

כתגובה נבחרת - בחרנו את תגובתו של מיכאל נוּדל, מסעדן והבעלים של בר הבירה "דוברין 7" ובר הקוקטיילים "וספר", שניהם, כמו כולא, משובצים בחיפה תחתית - "סלח לנו, החיפאים, שיצרנו אצלך אשליה שאפשר לעשות את זה פה. לא היית צריך, לא מגיע לנו. את הכסף שלנו, כשיש כזה, אנחנו אוהבים להוציא על מסעדות בתל אביב ובחו"ל, לא בחיפה. גם אם הן פחות טובות ממה שיש בבית. בחיפה אנחנו מעדיפים את המסעדות האחרות, אלה עם העיצוב היפה והדגים הקפואים. איפה שלנצח יגישו לנו כנאפה חציל וקרפצ'יו בקר כאילו זו המילה האחרונה בקולינריה. איפה שייתנו לנו עסקית עם קינוח ושתייה וראשונה ועיקרית בתמורה לצ'ק אין במסעדה. איפה שהצוות יישלח למשימתו ללא שום ידע לגבי מה הוא מגיש או ידע מינימלי בתחום. כמובן, איפה שיש את הגרופון העדכני הכי שווה וכפל ההטבה אם אתה חבר מועדון ובמקרה יש לך גם יום הולדת למרות שזה היה בכלל לפני חודש. סלח לנו, המגיבים והמצקצקים, גונבי הדעת. ה"אני לא מאמינה, היה כל כך טעים בפעם היחידה שביקרתי ולא חזרתי מאז הפתיחה כי בכל העיר מוכרים בחצי מחיר אוכל מזלזל בצורה מנחמת" וה"אני לא מאמין, עוד לא יצא לי לבקר בכל מאות הימים שהמסעדה קיימת והיא כבר נסגרת". אנחנו נישאר עם הדגים הקפואים, הבשר המופשר, עם הבירה ב- 10 שקל".

מסעדת "כולא" נפתחה במרץ 2015 בשיאו של גל פתיחות מרשים שעבר על העיר התחתית בחיפה. עודד חצבני היה שף והבעלים ה"בר יין" בתל אביב שנסגר לאחר חמש שנות פעילות, עם המעבר שלו לחיפה. הרעיון מאחורי המקום היה ליצור אוכל מקומי בדגש על יבול וחומרי גלם עונתיים שמגיעים משוק ואדי ניסנאס הסמוך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות