טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שבע שנות פעילות מסעדת "גדרה 26" נסגרת

שנת 2017 ממשיכה להפיל חללים בתחום המסעדות וכעת גם מסעדת "גדרה 26" בשוק הכרמל הודיעה על סגירת דלתות. הבעלים: "זה לא סוד שזו לא התקופה הכי מוצלחת בענף"

תגובות
מסעדת גדרה 26
דניאל צ'צ'יק

בדיוק לפני שבע שנים התפוצץ ברחבי תל אביב גל של מסעדות שוק, שבסיסן אוכל שכולם אוהבים עם "חומרי גלם טריים מהשוק", גם אם השוק לא היה ממש בסביבה. יוצאת הדופן בכל הטרנד הזה היתה מסעדת "גדרה 26", שפתחו הזוג מורן ואמיר קרונברג (השף) ובחרו לעשות אותה לא רק בהשראת שוק, אלא גם למקם אותה ממש בשולי שוק הכרמל. התוצאה הסופית היתה ביסטרו קטן ונעים שתמיד התחושה לגביו היתה שהוא חולף ליותר מדי חובבי אוכל מתחת לרדאר.

כעת, שבע שנים אחרי, גל מסעדות השוק איננו ובעלי המסעדה הודיעו כעת על סגירת דלתות שתיכנס לתוקפה בסוף החודש. "בשמחה רבה ומעט צער, אנחנו נרגשים לבשר לעולם שמסעדת גדרה 26 תסגור בסוף החודש את שעריה", כתבו השניים בדף הפייסבוק שלהם. "מודים למי שצריך על הזכות הגדולה שהייתה בחלקנו להאכיל ולשרת את קהל הלקוחות האדיר שצברנו עם השנים. רוצים בהזדמנות זו להודות לצוות שלנו לאורך השנים, לא היינו יכולים לעשות זאת בלעדיכם. בשבוע הקרוב נשמח לארח אתכם לאחרונה במסעדה, אמיר יהיה שם לקבל את פניכם."

אורי דגן
דודו בכר

"האמת היא שאחרי שבע שנים מצאנו עצמנו כבר עייפים ועם צורך רציני לשינוי", אומרת מורן קרונברג בשיחה עם "הארץ" ומגלה כי אמיר כבר עובד על פרויקטים קולינריים עתידיים שקשורים אף הם בשוק. "זה לא סוד שזו לא התקופה הכי מוצלחת בענף, אבל האמת שהגיעה אלינו באופן לא צפוי הצעה מפתה שהייתה מלווה בתחושות אישיות של מיצוי והחלטנו פשוט ללכת על זה. הקסם והמזל הגדול של "גדרה 26" לאורך השנים היו קהל הלקוחות הקבועים שלנו, שממש אך ורק בעזרתם הצלחנו לשרוד תקופות נוראיות בתחום, כמו למשל 'צוק איתן' וגם את השנה - שנתיים האחרונות".

השף אמיר קרונברג הוא בן לאב שוודי־נוצרי ואם ממוצא עיראקי־יהודי ואת השילוב המיוחד ניסה להביא בזעיר אנפין גם אל תפריט המסעדה, בו בלטו לאורך השנים מנות כמו קובה פירות ים, סלט הרינג וגרבלקס. וזה מה שחשבו מבקרי האוכל של "הארץ" עומר שוברט ושגיא כהן על המסעדה.

מתחילת שנת 2017 נסגרו מסעדות רבות ברחבי הארץ וכבר נאמר כי מדובר באחת התקופות הקשות של ענף המסעדנות הישראלי. בין המסעדות שנסגרו לאחרונה אפשר למנות את "ז'אז'ו" בשרונה, מסעדות השף "רפאל" ו"קימל", "יאקימונו" באילת, "סינמה 5" ברחובות, מסעדת "בינדלה" בתל אביב, "עלה גפן" בחיפה ועוד רבות וטובות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות