טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכוני סביצ'ה לימי החום הכבד

ביפן נתחי הדג מוגשים כשהם נאים לגמרי ונכבשים על־ידי הסועד; באיטליה פורסים את הדג 
לפרוסות דקיקות ובדרום אמריקה קוצצים בבשר ומערבבים בו כסלט. אני מעדיף את הסביצ'ה 
בגרסתו השטוחה, עם תיבול עדין ולחם טרי

מתכונים לחלבה, תרופת הפלא לדברים שבלב

בגרסתה היוונית היא פשוטה מאוד להכנה, עשויה סולת, שמן זית וסוכר, ונאכלת כקינוח, או כפרוסה לצד הקפה של הבוקר. החלבה, "מתוקה" בערבית, טובה במיוחד כשמכינים אותה בבית

מתכון לקבב דה קודרדו - ניגון יהודי עתיק לערב שבת

יהודי העיירה קומוטיני שבחבל תראקיה המקדוני אימצו מן הבלקן את הקבב דה קודרדו — כבש עם חצילים וחסה, שאותו מכינים בשני שלבים: תחילה צולים את הבשר בקדירה אטומה במיצים של עצמו ואחר כך מוסיפים אליו את טעמי הירקות הטריים המתבשלים בשומן שהגיר

המתכון לחיים הטובים: דג אפוי במלח

אפיית דג במלח יוצרת סרקופג יובשני, המלהיט את בשרו של הדג, אך בה בעת שומר על מיציו. יחד עם אבטיח ומנגולד מאודה אפשר להכין ממנו סלט מרענן, ובשילוב עם פריקי, גרעיני חיטה ירוקה שנקלו באש גלויה, מתקבל סלט נהדר עם טעם אדמתי

אין כמו אפרסקים כדי לקבל את הקיץ כמו שצריך

בתוספת כף גלידה צוננת, אפרסקים צלויים עם בישקוטי וקקאו הם קינוח נהדר לארוחת חג השבועות 
ודרך טובה לקבל את החמסין. ואם נותרו פירות על העץ — אפשר להכין גם טארט טאטן

מתכון למעקוד הנהדר של ז'ילבר בוקובזה

דבר לא הכין אותנו לטעמו של המעקוד הנהדר של ז'ילבר בוקובזה, שלמד את רזי הבישול התוניסאי מאמו. הוא פריך אך ספוג בנוזל, כבד אך בעל מרקם קליל ואוורירי, והוא מנה עיקרית אך גם מזה מצוין עם ערק

לכבוד צאת החג: קיש

בצק הקיש דומה לבצק הפריך המשמש לעוגות ולעוגיות, ומזכיר את בצק ה"סבלה" הצרפתי, שפירושו "חול" בעברית, על שום מרקמו המתפורר. מחר, בצאת החג, נאפה אותו, נמלאו במלוח או במתוק ונודה על המועדים, שקוצבים את ימינו ומייחדים את ימי החול

קובה שקדים צמחוני לארוחות שאחרי הסדר

בעדות ישראל מן הפרת והחידקל נוהגים להכין קובה מיוחד לפסח, העטוף בקמח אורז, או באורז שבושל בהרבה מים והתרכך. קובה השקדים שהכנו נדיר עוד יותר, ומילויו הצמחוני הופך אותו לקליל ונוח למאכל בסעודות שאחרי הסדר

מתכונים סעודת החג על פי השף אוהד לוי

השף אוהד לוי, ממסעדת אורטוריו בזכרון יעקב, אוסף אל מטבחו מדי בוקר את הדברים שגדלים סביבו, 
על רכס הכרמל ולמרגלותיו. ארוחת החג שלו, המורכבת מהמאכלים המסורתיים, מלאת השראה

מתכונים הדרך הנכונה להכין פסטה

הכישרון בהכנת פסטה טרייה הוא לדעת על פי לחות הבצק מתי להפסיק לאסוף מן הקמח, שצריך להיות גמיש במידה, אך גם יבש מספיק. כך תכינו בצק אידיאלי, וממנו — פסטה ברוטב עגבניות מבעבע ולזניה מלאת מרקמים וטעמים מובדלים

מתכונים איך משדרגים עוף באמצעות קפה

מומלץ לשתות אותו מכוס זכוכית, בישיבה ובחברה טובה, כשהוא טחון מפולים איכותיים. אפשר גם לשלב את טעמיו המרירים־מתוקים של הקפה במתכון לעוף, או להעשיר איתו חלה רכה וקרמלית

עוגת קרם חלב ופקאנים. מועשרת בפקאנים טחונים ובפקאנים ממותקים וקלויים

מתכונים שני מתכוני פקאן חורפיים

בראשית הסתיו נשלף מן המגירה מפצח האגוזים המשפחתי ואין לך עוגה או מאפה שאין בו פקאנים קצוצים, מסוכרים או מבושלים בריבה. את עוגת קרם החלב הזאת הם הופכים לפאי של ממש, ולצלי הסינטה מעניקים שומניות עסיסית ומעשירים את טעמיו

מתכונים מגדנת תפוחים שמזכירה את בית סבתא

כדי להכין את מגדנות התפוחים האלה לא מבשלים את הפרי ממש, אלא רק מרככים אותו בחמאה, כך שהוא שומר על פריכותו. לשילוב של בצק וגבינת ריקוטה התפוחים מעניקים ממתיקותם, ולבראוניז הקלאסיים הם תורמים חמצמצות רעננה

מתכונים מגדלי צוואר טלה: יותר סבלנות ממיומנות

הבשר מתרכך במיציו לאורך לילה שלם עד שהוא נופל מן העצם, הבצק נמתח ומקופל עד שהשומן המותך נספג בין דפיו והמגדל נבנה לאטו בפיסות בשר ובבצק שהתפתל סביב עצמו

מתכונים מסעה של הפומלה לארץ ישראל

טוב לאכול את הפומלה בחורף תחת קרני השמש החודרות מבעד לשמשת חלון המטבח או בחוף הים. טוב עוד יותר להוסיפה לסלטים מבושלים ומטוגנים, שהיא תורמת להם רעננות מתוקה ויקרה מפז

מתכונים נפלאות האבוקדו

באמריקה הלטינית נוהגים להמתיקו בדבש ומכינים ממנו גלידה, ואצלנו נהוג לאוכלו כשהוא מלוח וטרי. אם תתפסו את פרי האבוקדו כשהוא בשל בדיוק במידה הנכונה — תוכלו לשלב אותו עם חומרי גלם רבים ומגוונים