טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלכת השאריות: מתכונים של מצה־בריי

עם פלפל צ'ומה ועשבי תיבול, עם פטריות ומוצרלה או מתוקה עם תפוחים וקינמון. מצה־בריי היא ההוכחה שהשארית שווה יותר מסכום חלקיה

תגובות

פעם היה מעט אוכל, מעט אבל טוב, ורוב מה שהיה נאכל. לכן כמעט לא היה צורך במתכוני שאריות. לפני עידן המצה התעשייתית, המרובעת, היו אופים מצות עגולות ביד וכל אחת מהן היתה יקרת ערך. הן נקנו לפי יחידה ובדיוק בכמות הדרושה. ואם נותרה איזה מצה בסיום החג, מרחו עליה מעט חמאה או שמאלץ ואכלו, כי טעמן היה טוב בהרבה מאלה של היום. היום קונים את המצות בחבילות, הן עבות יותר, טעמן תפל ולקראת סיום החג הן נערמות על השיש ללא דורש. אבל היתרון הוא, שהשאריות שלהן שוות הרבה יותר מהדבר עצמו. בכל פסח זה מפליא אותי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות