טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חם גדיא: שוק טלה לליל הסדר

בקהילות יהודיות רבות טלה הוא המנה העיקרית בשולחן הסדר. הגרסה האיטלקית החגיגית נקראת אניילו ריפיאנו, וצלייה כפולה מאפשרת להגיש את הבשר מהתנור ישר לשולחן

תגובות

בשר טלה מתייחס בלקסיקון הקולינרי לבן/בת הכבשה שגילם אינו עולה על חצי שנה. מעבר לזה הם נקראים כבש. ככל שהטלה צעיר יותר כך בשרו רך וריחו עדין יותר. בעבר, ועד לפני שני עשורים, ניתן היה להשיג טלה בן חודשיים עד ארבעה חודשים (שעדיין יונק חלב אם) רק בעונת האביב, סמוך למועד ההמלטה הטבעי של הכבשים. לאחר חגיגות האביב השתמשו בטלאים בוגרים יותר שגילם חצי שנה או מעט יותר. כיום, בשל שינויי מזג האוויר והגידולים המתועשים ניתן להשיג טלה צעיר ברוב ימות השנה. בעת הבישול או הצלייה בשר הטלה הצעיר מדיף ריח...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות