רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוגרים את הפסטה

לכבוד חג הפסח הוזמן השף דייויד פרנקל למטבחה של לימור לניאדו תירוש ויחד הם עמלו על סעודה המבוססת על מנות מהמטבח היהודי־איטלקי

תגובות

לא רבים יודעים שהמטבח האיטלקי, מהעשירים והטובים בעולם, הושפע רבות מהמטבח היהודי־איטלקי הקדום. היהודים שהגיעו לאיטליה במאה השנייה לפני הספירה והתיישבו לכל אורכה אבל בעיקר בחלקה הדרומי, כולל רומא והאיים סיציליה וסרדיניה. במשך השנים הם פיתחו את מקצועות הבנקאות והמסחר בצמר בתבלינים ובמשי, והתבססו כקהילה יציבה ושקטה. מאוחר יותר, בשל פחד השלטונות מהשתלטות כלכלית שלהם, הם אולצו לעזוב את בתיהם ולהתכנס בגטאות מוקפי חומה. מתוך העוני והצפיפות, ובשל הצורך לשמור על כשרות ועל מנהגי החגים, נוצרה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות