טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד עשירה נטולת קמח

עוגה נפלאה, רכה, מענגת ובלי טיפת קמח. 
כל מלה נוספת מיותרת

תבנית קפיצית בקוטר 24 דרגת קושי: קל
עוגת שוקולד עשירה
לימור לניאדו תירו

עוגות שוקולד הן קלאסיות לצורך אפייה ללא קמח, שכן כמות הקמח בהן נמוכה מלכתחילה, כי חמאת הקקאו שבשוקולד היא זו שמאחדת את התערובת וכדי לעשות עוגה נטולת קמח לחלוטין לא צריך להתאמץ. התוצאה: נפלאה, רכה, מענגת ובלי טיפת קמח.

הנה המתכון לעוגת שוקולד עשירה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

300 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 כפות קוניאק או פורט
6 ביצים
קורט מלח
4–5 כפות שטוחות (50 גרם) אבקת קקאו משובחת
2 כפות שטוחות (20 גרם) 
קמח תפוחי אדמה מנופה
כפית אבקת אפייה

לרוטב שוקולד:

שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר משובח
רבע כפית חמאה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–170 מעלות.

ממיסים בבן מרי (סיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים ומלח במשך 10 דקות. התערובת תתפח מאוד. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבול את תערובת השוקולד המצוננת.

מנפים לצלחת קקאו, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה ומערבבים מעט מאוד, גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה. אין מה לדאוג - זה מסתדר באפייה.

מרפדים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הדפנות.

יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות.

מעבירים מיד סכין בין העוגה החמה לדפנות התבנית ומצננים למספר שעות (העוגה תצנח מעט).

מכינים את הרוטב:

מחממים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד וחמאה, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה.

מוזגים על פני העוגה ומורחים עד ציפוי פני כל העוגה. אפשר לקשט בנשיקות מרנג קטנטנות, פטל טרי, דובדבני אמרנה ותלוליות קטנות של קצפת. שומרים מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות