טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שוק טלה עם ירקות צלויים של רפי כהן

מתכון חגיגי לשוק טלה בפלפלים ומרווה שמנצל את הירקות של סוף החורף (ואפשר לגוון על פי העונה) של השף רפי כהן

6 מנות דרגת קושי: קל
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 שוק טלה במשקל 3-4 ק"ג

חצי כוס שמן זית
1 כף גרגירי פלפל ירוק כתושים מעט
חצי כף גרגירי פלפל אדום כתושים מעט
8 עלי מרווה קצוצים
6 שיני שום קצוצות
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס

לירקות:

4-5 לבבות ארטישוק חצויים

3-4 גזרים קלופים וחצויים לאורך
3-4 לפתות קלופות וחצויות
15 ראשי כרוב ניצנים חצויים
10 ראשי שומר צעירים חצויים לאורך
חצי כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מערבבים בקערה שמן זית, פלפלים, מרווה, שום, מלח ופלפל.

מורחים ומעסים היטב את שוק הטלה מכל צדדיה. מניחים במיכל אטום ומכניסים למקרר למשך הלילה, ומדי כמה שעות מסובבים צד ומעסים שוב.

מוציאים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

מעבירים את השוק לתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 5 שעות. מדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית מעל השוק. בכל שעה הופכים צד.

כעבור 5 שעות צלייה מחממים מחבת רחבה עם שמן זית וצורבים את הירקות מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הירקות לתבנית הטלה וממשיכים לצלות כחצי שעה נוספת.

מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים פרוסות אלכסוניות. בעזרת כף מוזגים מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית מעל כל פרוסת בשר ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות