רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יוליקס: כדורי בשר בנענע ובקליפת לימון

ומה יצא לי לשבת?

תגובות
כדורי בשר עם לימון ונענע
גיל אליהו

המאכל המהולל הזה, הנסמך על המון עשבים טריים, ייאמר מיד, מתקבל חיוור במקצת. כמו קציצות מכובסות. אבל ברגע שתטעמו אותו, תבינו. הבשר משובח, מנוקד בהמון אורז ופטרוזיליה, והרוטב מבושם בקליפת לימון ובהרבה עשבי תיבול טריים. המתכון בא מנונה רחל ברוך, סבתו של בעלי, ובמקור הוא נועד "למתוח" כמות בשר טחון בעזרת ירקות ככרובית, תרד, מנגולד או ברוקולי - תלוי כמה כסף נותר בארנק. את עשבי התיבול הטריים מוסיפים לרוטב הלימון החם לאחר שהסרתם אותו מן האש.

חומרים (ל-4 עד 6 מנות):

מרק "ניקוי מקרר" (ראו סעיף הכנה מס' 3)

600 גרם בשר בקר טרי ומשובח, נטול שומן - טחון

3 כפות אורז רגיל

1 ביצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

4 כפות שבבי בצל יבש (בכלל כדאי שיהיה בבית)

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית מיץ לימון

למרק:

מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם

לרוטב:

1 כוס עשבי תיבול טריים, קצוצים דק: פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה ואפילו רוקט. כל מה שאוהבים

2 ביצים + 1 חלמון

הכנה:

1. שוטפים את האורז, ומסננים.

2. מערבבים בידיים (עם כפפות חד-פעמיות) את הבשר, הביצה, האורז, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל, הבצל היבש וקליפת ומיץ הלימון. משהים את התערובת במקרר.

3. מרתיחים 1.5 ליטר מים בקומקום חשמלי או רגיל ובינתיים אוספים מה שיש במקרר ובמזווה: בצל חתוך (עם קליפה), עלי כרישה ירוקים שנועדו לפח, גבעולי שמיר ופטרוזיליה, גבעול או שניים של נענע (העלים, כמו אלה של השמיר והפטרוזיליה, נמצאים לחוד, בקופסה, במקרר). גזר או דלעת, עלי סלרי, גם כאלה שראו ימים טובים יותר.

4. שוטפים את הירקות, מבשלים כ-20 דקות - ומסננים. מביאים לרתיחה.

5. בינתיים יוצרים כדורי בשר בקוטר של כ-2 סנטימטר, ומחליקים למרק הרותח. מוסיפים למרק את מיץ הלימון, קליפת הלימון, המלח והפלפל ומבשלים את הכדורים כ-20 דקות.

6. יש לציין שבשלנים פנאטים מסננים עכשיו שנית את המרק, אך אין זו חובה. בכל מקרה, בינתיים קוצצים את עשבי התיבול לרוטב, וטורפים את הביצים.

7. מוציאים את כדורי הבשר והאורז מן המרק בכף מחוררת ומניחים בצלחת גדולה. טורפים את הביצים עם כוס מן המרק ומחזירים לסיר. טורפים במרץ תוך המשך בישול על אש קטנה כדי שהביצים רק יתעבו, אך לא יתקרשו לחתיכות קטנות.

8. מסירים מהאש, מוסיפים מיד את עשבי התיבול, ויוצקים על כדורי הבשר. אפשר לקשט בתלתלי קליפת לימון נוספים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות