בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

סלט קיסר קצת אחרת

כמו שקורה לא פעם, השילובים המצוינים בסלט הזה נוצרו כמעט במקרה. חיפשתי במקפיא שאריות של אנשובי ומצאתי שקית עם ערמונים מוכנים למאכל. השילוב היה חגיגה של טעמים

2תגובות

במקור המנה מוגשת עם שניצל עוף מטוגן בפירורי לחם. מזה זמן חיפשתי תחליף שיאפשר למנה להיות כשרה, לאלה שאכפת להם, ולא יגרע מטעמה. הטונה שמצאתי, היא תחליף מעולה. לטעמי אפילו מוצלח מהמקור, אבל לא נתווכח.

טונה טרייה היא דבר יקר. למתכון אני משתמשת בטונה קפואה שהתגלתה כמצויינת, שמחירה נוח וניתן למצוא אותה במרכולים באגף הדגים הקפואים. אפשר להשתמש בטונה אדומה, או לבנה. זה לא ממש משנה. נתח אחד של טונה כזו (למעשה סטייק טונה) יכול להספיק לשתי מנות, אם מדובר במנות ראשונות.

סלט הקיסר
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי דייגים קל וטעים

מנה טעימה, מרשימה ואפילו קלה להכנה

הכל התחיל, כשהיה לי בבית סלמון שהקפאתי. למה? הבטחתי סלמון לארוחת חג, אבל לא הייתי בטוחה שבבוקר הארוחה יהיה לי סלמון טרי. אז יומיים קודם הכנתי גיבוי למנה המתוכננת.
בסופו של דבר, הסלמון הטרי אכן הגיע ביום הסעודה, קניתי אותו ונשארתי עם הסלמון הקפוא. התנחמתי בכך, שטעמו של סלמון שהוקפא ימים ספורים עדיין טוב בהרבה מזה של סלמון ששוכב בהקפאה עמוקה חודשים, בסופר. ובכל זאת, הרגשתי לא נוח להגיש אותו כמנה עיקרית בפני עצמה. אחרי הכל, יש לי במשפחה אניני טעם, שאני לא רוצה לאכזב.
החלטתי להכין אותו כמרכיב בפאי דייגים. כיוון שג' ביקשה גם סלמון וגם פירה משולב של תפוחי אדמה ובטטה כמנה לחג, השילוב עם הבטטה התבקש והתברר כמעולה.

המתכון שלהלן הוא פרווה. לגרסה חלבית אפשר להשתמש ב-50 גרם חמאה שממיסים בפירה ולוותר על הבצל המטוגן. אפשר להוסיף גם רבע כוס שמנת 15% לקבלת מרקם רך יותר.

פאי רועים
אורה קורן
להמשך הפוסט

מה עושים עם המצות שנשארו מפסח? לביבות ירק עסיסיות

אפשר למלא אותן כמעט עם כל ירק ועלה שנשארו מהחג, ובאופן מפתיע הן מאוד עסיסיות וקלות להכנה

6תגובות

מה עושים עם המצה שנשארה מפסח? חברתי רחלי הכינה את הלביבות האלה בחג, והן הפכו ללהיט אצלי במשפחה. במקור הן מגיעות כלביבות מצה וביצה. רחלי שילבה בהן ירק כדי להעניק להן ערך בריאותי ראוי. אצלה הלביבות היו עם הרבה גבעולי סלרי. כיוון שאצלי ישנם מתנגדי סלרי, שילבתי בהן ירקות אחרים אהובים יותר - פטריות שטיגנתי קלות, מה שהעניק להן טעם נוסף.

אפשר למלא אותן בשלל ירקות, או גבינות, או גם וגם (הכי טוב). הן עסיסיות במיוחד, וזה מגיע בעיקר מהרבה מים (אפס קלוריות) ומיצי ירקות שמגוררים לתוכן. הן הרבה יותר עסיסיות מכל גרסה שנתקלתי בה של לביבות לפסח. להלן הגרסה שלי שהכנתי לארוחת חג שני, שזכתה להתלהבות כללית.

לביבות מצה
אורה קורן
להמשך הפוסט

לחם טחינה מהיר, מושלם לפסח

עשר דקות עבודה ועשרים דקות אפייה יוציאו אתכם לחרות ממסורת המצות, בלי לוותר על הכשרות לפסח

64תגובות

את המתכון ללחם הכשר לפסח קיבלתי כבר לפני שנה מחברתי תמר, והוא שכב כאבן שאין לה הופכין. השנה הגישה אותו וידה בארוחת ליל הסדר, בגרסה משודרגת, והוא היה להיט.
אז, לפני ששוב אחמיץ אותו - הנה המתכון שכרוך בלא יותר מעשר דקות עבודה. את השאר עושה התנור ב-20 דקות. הלחם שמצולם כאן נאפה בתבנית חד פעמית. תבנית יציבה יותר תשמור טוב יותר על צורתו.

מה צריך (לתבנית מאורכת חד פעמית)?
6 כפות טחינה גלמית
4 ביצים
כף וחצי דבש/סילאן
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס גרעיני חמניות ודלעת (השתמשתי בפיסטוקים ושומשום, שנשארו לי)

לחם טחינה
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי כשר לפסח - תירס וזוקיני

מתכון לפאי גם כשר, גם פרווה, מתאים לצמחונים לפסח, אבל לא רק

5תגובות

השנה החלטתי לגוון קצת את שולחן הסדר ולהכניס לצד המאכלים המסורתיים משהו קצת שונה. במיוחד כדי להתאים את הארוחה לצמחונים שבינינו ולשומרי הכשרות, שלא מערבבים בשר וחלב.

הצלחתי ליצור מתכון בסיסי, שאפשר לשלב בו כמעט כל ירק שרוצים - בטטה, כרובית, פטריות וכו'. בהעדר גבינות פיקנטיות (פרווה, אמרנו), יש להעלות את מפלס המלח והפלפל השחור, ואפשר להוסיף טעמים כיד הדמיון. אם הוא מוגש לארוחה חלבית בפסח, אפשר לחזור לשלב בו שמנת וגבינות, כמו בכל פאי מלוח בבלוג. הפטנט של הבצק מבוסס על מעבר לבצק ללא גלוטן. השתמשתי בזה שנקרא 'כרגיל', עם התאמות שהפכו אותו לפריך יותר. העיקר לזכור, שכל המרבה לספר ביציאת מצרים, הרי זה משובח.

פאי כשר לפסח
אורה קורן
להמשך הפוסט

עיקרית לחג בחצי שעה - סלמון ותפוחי אדמה

מנה מהירה, משובחת וקלה להכנה, מתאימה לשולחן חג ושבת

6תגובות

מנה מרשימה, חגיגית, טעימה וקלה להכנה. וכל הטוב הזה מתבצע בחצי שעה. להצלחת המנה יש להצטייד בנתח של סלמון טרי, לא קפוא.

מה צריך (לארבעה סועדים)?
חצי קילוגרם סלמון, נתח שלם
1 קילוגרם תפוחי אדמה קטנים (אפשר גם בשקיות מוכנות למיקרו)
תבלין שאוהבים (לדוגמה, חואייג' למרק, גריל עוף)
מלח, פלפל
שמן זית
שקיק תה שאוהבים
שקית מעורבת עם חסה ועלי בייבי שטופים מוכנים לאכילה
פלפל צהוב
כוס עגבניות שרי
מיץ מחצי לימון

סלמון ותפוא
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי בטטה ונגיעות רוזמרין

פאי מרהיב ומשובח, שניתן לגיוון בשלל מליות

אין כמו פאי מלוח בשלל מליות. מנה שנראית מרהיבה על השולחן, תמיד מצליחה, תמיד טעימה. הפעם שילבתי פרוסות בטטה דקיקות ועלי רוזמרין טרי. המתכון מתאים לכל סוגי הפאי במלית ירקות - פאי כרובית, פאי תרד, פאי פטריות, פאי בצל, או פאי גבינות ללא ירק שעבורו פשוט מגדילים את כמות הגבינות ומגוונים עם גבינה פיקנטית.

מה צריך?
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפייה - אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם קוביות מרגרינה ללא כולסטרול קרות (אפשר חמאה)
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

פאי בטטה
אורה קורן
להמשך הפוסט

לחמניות ממולאות

לקחתי את הלחם הממולא בכל טוב, הקטנתי, וקיבלתי לחמניות במלית שבוחרים, מוכנות לאכילה. אפשר גם להקפיא

4תגובות

הדור הצעיר הודיע שהוא קופץ לביקור, והחלטתי להכין משהו מפנק. היו לי בבית המון עלי תרד ושאריות של גבינות ממאפים קודמים, חלקן במקפיא, חלקן במקרר. חשבתי להכין מאפה פילו  ממולא, אבל התברר שאין לי עלי פילו ואין לי זמן לרדת לקנות. כך נולד מאפה הלחמניות הממולאות, מבצק שמרים מהיר שהכנתי.

פוחדים מבצק שמרים? אל תחששו. הוא פשוט להכנה, תמיד מצליח אם עוקבים אחר ההוראות הקלות, ותמיד טעים. אמנם צריך להמתין כשעה שיתפח, אבל זה בדיוק הזמן לעשות דברים אחרים. שילבתי בו קמח מלא, לשיפור ערכי הבריאות שלנו. אפשר להחליף אותו בקמח רגיל, או בקמח שיפון רגיל או מלא.

לחמניות ממולאות
אורה קורן
להמשך הפוסט

בולונז מהיר, קל וטעים

מנה עיקרית בחצי שעה, עם שלושה מרכיבים עיקריים ותנאי אחד

13תגובות

הבולונז הזה כל כך אהוב במשפחה, שנדרשתי לא לשנות אותו ולא לעשות עליו שום וריאציות.  שתי הערות לפני המתכון: בשר הכבש מוסיף גוון של טעם, וגם כאלה שטוענים שאינם אוהבים טעם של כבש נהנו ממנו. עם זאת, הוא לא חובה. הצלחה מובטחת כשמשתמשים בבשר טרי איכותי.

מה צריך (לחמש מנות)?
500-600 גרם בקר טחון (אופציות: כתף, או צלעות. כמובן שאפשר חלקים משובחים יותר כאנטריקוט. לא להשתמש בבשר קפוא)
120 גרם בשר כבש טחון - לא חובה
בצל גדול קצוץ לקוביות קבינוניות
חצי ראש שום כתוש
260-300 גרם (אריזה גדולה) רסק עגבניות
1-1.5  כוס מים רותחים

שמן זית
כפית טימין מיובש (לא חובה)
מעט טיטמין טרי (לא חובה)

מלח
פלפל
קורט סוכר (לפי הצורך)
250 גרם (חצי אריזה) ספגטי מלא מספר 3 או ספגטי מספר 7, ברילה (העובי האופטימלי לבשר).

בולונז
לי קורן
להמשך הפוסט

טורט הפרג של יפה האופה

אם אתם אוהבים עוגת פרג, נסו את טורט הפרג הנפלאה של יפה האופה. אני הכנתי אותה בסיר פלא, שעושה קאמבק בשנים האחרונות.

3תגובות

 

יפה היא קונדיטורית, שעשתה חצי הסבה ופתחה חנות למוצרי אפיה בשם סיר פלא ברמת גן, לא רחוק מבורסת היהלומים. לצד המכירות היא מצרפת ללקוחותיה טיפים לאפיה נכונה, ומנהלת איתם שיחות המשך לפי הביקוש.
אחד המוצרים המיוחדים שתמצאו שם הוא סיר הפלא הנוסטלגי, שניתן לאפות איתו על להבת הכיריים. מסתבר, שיש לו עדנה וביקוש גם בימים אלה. הייתי חייבת לנסות אותו. ועוגת הפרג שכאן נאפתה בסיר הפלא על הכיריים. אפשר להכניס אותו לאפיה בתנור ללא המכסה, ואפשר כמובן לאפות בתבנית אחרת.
המתכון שלהלן הוא של יפה האופה. הוספתי לו רוטב שוקולד קל להכנה, שהולך מצויין עם הפרג, בטעם ובמראה. כמו כן, אני גרסתי את האגוזים ולא טחנתי אותם. יפה אומרת, שהתוצאה יותר טובה עם אגוזים טחונים. אני מזכירה, שלא קונים פרג ארוז שמחכה על המדף, אלא טוחנים במקום, כדי שטעמו לא יהיה מר מידיי. ויפה מוסיפה עוד טיפ-פלא בסוף.

עוגת פרג
אורה קורן
להמשך הפוסט