בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

טורט הפרג של יפה האופה

אם אתם אוהבים עוגת פרג, נסו את טורט הפרג הנפלאה של יפה האופה. אני הכנתי אותה בסיר פלא, שעושה קאמבק בשנים האחרונות.

3תגובות

 

יפה היא קונדיטורית, שעשתה חצי הסבה ופתחה חנות למוצרי אפיה בשם סיר פלא ברמת גן, לא רחוק מבורסת היהלומים. לצד המכירות היא מצרפת ללקוחותיה טיפים לאפיה נכונה, ומנהלת איתם שיחות המשך לפי הביקוש.
אחד המוצרים המיוחדים שתמצאו שם הוא סיר הפלא הנוסטלגי, שניתן לאפות איתו על להבת הכיריים. מסתבר, שיש לו עדנה וביקוש גם בימים אלה. הייתי חייבת לנסות אותו. ועוגת הפרג שכאן נאפתה בסיר הפלא על הכיריים. אפשר להכניס אותו לאפיה בתנור ללא המכסה, ואפשר כמובן לאפות בתבנית אחרת.
המתכון שלהלן הוא של יפה האופה. הוספתי לו רוטב שוקולד קל להכנה, שהולך מצויין עם הפרג, בטעם ובמראה. כמו כן, אני גרסתי את האגוזים ולא טחנתי אותם. יפה אומרת, שהתוצאה יותר טובה עם אגוזים טחונים. אני מזכירה, שלא קונים פרג ארוז שמחכה על המדף, אלא טוחנים במקום, כדי שטעמו לא יהיה מר מידיי. ויפה מוסיפה עוד טיפ-פלא בסוף.

עוגת פרג
אורה קורן
להמשך הפוסט

מרק שעועית חומוס

קל, מהיר, טעים, מתאים גם לצמחונים ולטבעונים

מה צריך (לשמונה מנות)?
כוס שעועית אדומה/שחורה יבשה
כוס גרגרי חומוס גדולים יבשים
כפית סודה לשתיה
4-5 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים
חצי ראש שום
קופסה קטנה רסק עגבניות
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית חואיג' למרק
ראש סלרי
מלח, פלפל
שמן זית
שמיר
פטרוזיליה

מה עושים?
בקיצור - קוצצים בצל, תפוחי אדמה ובטטות לקוביות ומקפיצים. משרים ומבשלים חומוס ושעועית. מצרפים יחד עם התבלינים לסיר ומכסים במים.

מרק חומוס
אורה קורן
להמשך הפוסט

עוגת פרג שוקולד מפנקת

שימוש בפרג טרי מייד לאחר שנטחן יבטיח את הצלחת העוגה. קרם השוקולד מעשיר את הטעמים

תגובות

לקראת פורים כולם נזכרים פתאום בפרג, אבל אצלי במטבח הוא אורח קבוע כל השנה. למשל בעוגה הזאת. זו עוגה שמשלבת את הפרג בקרם שוקולד איכותי. טעם השוקולד מודגש, מתחרה היטב בטעם הפרג. לפעמים נדמה שהשוקולד יותר דומיננטי, ולפעמים הפוך. מי שרוצה טעם ברור יותר של פרג, אבל עם הפינוק של קרם השוקולד, יכול להפחית את כמות השוקולד והשמנת במתכון לכחצי מהכמות.

אם הולכים על תוספת של ריבת קליפות תפוזונים היא תהפוך את המלית ליותר מעניינת וטעימה. את הפרג יש לקנות ביום האפייה בחנות תבלינים/פיצוחים ולטחון במקום. פרג שממתין באריזה הופך מר מאוד. זה בדרך כלל מה שקורה עם שקיות פרג שנמצאות במרכולים.

עוגת פרג
אורה קורן
להמשך הפוסט

סנגריה חמה

המשקה הספרדי קל, מהיר וממכר שהולך נהדר עם ימי הגשם הקרירים

המשקה הספרדי מוגש במקור בטמפרטורת החדר, אבל כשהגשם מכה בתריסים, אין כמו להחזיק כוס חמה ממנו בשתי ידיים, ללגום לאט ולהתענג על הטעמים והריחות. מתכון קל, שאי אפשר לטעות בו.

מצרכים (לשתי כוסות):
חצי בקבוק (כ-400 מיליליטר) יין אדום יבש
2-3 תפוזים
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות סוכר חום (אפשר גם לבן)
1-3 מקלות קינמון (לפי הטעם האישי)
פירות העונה (תפוחים, אגסים, ומה שאוהבים)
שקיק תה פירות שאוהבים (לא חובה)

סנגריהסנגריה חמה
אורה קורן
להמשך הפוסט

מרק גריסים עשיר

מסדרת מרקי החורף העשירים, קל להכנה, נושא זכרונות של בית חם

5תגובות

אין תפאורה טובה מחורף סוער למרק גריסים סמיך ועשיר. וגם כשהחורף לא כל כך סוער, אפשר לשמוע את קולות קרצוף הצלחת של הסועדים.

מה צריך (10-15 מנות)?
כוס וחצי של גריסי פנינה
1 בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה קליפה בהירה
7-10 פטריות גדולות (פורטבלו)
חופן פטריות מיובשות
2 בצלים
ראש סלרי
10 גבעולי שמיר
כפית אבקת מרק בטעם עוף
שמן זית
מלח, פלפל (בנדיבות)

מרק גריסים
אורה קורן
להמשך הפוסט

כדורי שוקולד ותמרים - גם לטבעונים

קלים להכנה, ללא בישול או אפייה, מקבלים באהבה חומרים ידידותיים כשקדים טחונים, או קוקוס. קינוח מושלם לט''ו בשבט

2תגובות

כדורי שוקולד ואפילו טראפלס מקבלים חיים חדשים כשמשלבים בהם ממרח תמרים. לקבוצת כנרת ממרח שעושה פלאים במטבח שלי. לרגל ט''ו בשבט שילבתי אותו עם שוקולד איכותי (שזה אומר 70% מוצקי קקאו) והוספתי באופן טבעי קוקוס טחון. למי שלא אוהב קוקוס יצרתי גרסה עם שקדים טחונים. וטוב שכך, כי בסוף הדרך אהבתי יותר את גרסת השקדים.
מתוך נוסטלגיה לכדורי שוקולד מקוריים, הכנסתי לחלק מהם שברי פתי בר קטנים. אלה יצרו קראנצ'יות מפתיעה בנגיסה. ביסקוויט אחד יכול להספיק לכארבעה-חמישה כדורים קטנים בגודל ביס.

המתכון יתייחס לכדורי שוקולד עם שקדים טחונים. שאר המרכיבים (קוקוס, ביסקוויטים) יובאו כאופציה בסוף, עם הכמויות. אפשר לצפות אותם במגוון טעמים, בהם אבקת קקאו, קוקוס טחון, שקדים טחונים, סוכריות לילדים ואבקת פירות יער.

טראפלס תמרים ושוקולד
אורה קורן
להמשך הפוסט

פירות ברוטב שוקולד

קינוח נהדר שכולם אוהבים, בעשר דקות ובקלי קלות. מתאים לביקור פתע של אורחים

3תגובות

הקינוח הכי מהיר, הכי כיפי והכי בריא - ובאמת - הקינוח הזה שנולד ממצוקה, עונה על כל הסופרלטיבים הללו. הסיפור שלו התחיל כשהגיעו אורחים ולא היה לי ולו בדל של עוגה לכבד אותם, והפך ללהיט מידי.

למיטיבי לכת - אפשר לצקת את כל השוקולד לקערה מרכזית (משהו בסגנון פונדו שוקולד של האייטיז), לטבול את חתיכות הפרי ולהזהיר - מי שנופלת לו חתיכה לקערה, פותח בקבוק יין. כך אפשר להעביר יופי של ערב עם חברים, הרבה צחוק, מתוק ואלכוהול.

פירות ברוטב שוקולד
אורה קורן
להמשך הפוסט

עוגיות תמרים משובחות

ט''ו בשבט בפתח וזו הזדמנות לקחת את עוגיות התמרים המסורתיות צעד קדימה, עם טעמים מפתיעים

9תגובות

המתכון לגלילת תמרים שיצרתי הוא לא רק טעים, הוא גם בריא. יש בו כמות גדולה של שקדים ואגוזים, שהשילוב שלהם עם מתוק מומלץ ביותר כדי למזער את נזקי הסוכר.  את החמאה במתכון המקורי החלפתי במזולה ללא כולסטרול. בנוסף, ממרח התמרים כשלעצמו נחשב גם הוא בריא.

מה צריך?
לבצק -
120 גרם שקדים טחונים
240 גרם קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
חצי כוס מים
120 גרם מרגרינה מזולה

עוגיות תמרים
אורה קורן
להמשך הפוסט

דג מרוקאי

התשובה המרוקאית לחריימה התוניסאי

20תגובות

מתכון לדג מרוקאי קלאסי, שתמיד מצליח. למרבה ההפתעה, הוא עובד נהדר גם בשילוב של דג קפוא עם טרי. הסיבה - העיקר במנה זה הרוטב, שמנגבים עם חלה טרייה, מה שיכול להפוך את המנה לארוחה. זה המתכון של לילי חברתי, שהולך אצלה שנים אחורה במשפחה.

מה צריך (ל-10-12 מנות דג)?
5-6 יחידות דג ים טרי (לברק)
5-6 יחידות נסיכת הנילוס
3 פלפל אדום
2-3 פלפל יבש חריף
חבילה גדולה של כוסברה
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
ראש שום
שלושה רבעים כוס שמן רגיל
כורכום
כמון
מלח, פלפל
כפית אבקת מרק עוף
מים

דג מרוקאי
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי זוקיני

קצת יותר בריא: ללא חמאה, ללא שמנת מתוקה וללא קמח לבן. מה כן? כנסו ותגידו מה יותר בריא, חמאה, או מזולה?

12תגובות

פשטידת זוקיני, או פאי זוקיני? תמיד ההתלבטות עם הרצון לדייק. הדיוק הזה גם הוביל להכנת המנה. הכל התחיל כששמעתי בשלנית בתכנית בישול שמתיימרת להיות יותר בריאה, שקובעת נחרצות, ש"חמאה יותר בריאה ממרגרינה, הרי חמאה זה מחלב". זה היה בדיוק יממה לאחר שעמדתי בסופר מול המקרר, והשוויתי את הרכיבים הרעים בין החמאה למרגרינה מזולה. בכל הערכים, המזולה שבדקתי היתה טובה לאין ערוך מהחמאה: בכולסטרול, בשומן הרווי ובתוספת של אומגה 3 (ותאמינו לי, אני לא מקבלת שקל מיצרנית המרגרינה).
ולגבי החלב - ישנה גישה שאומרת, שחלב פרה ממש לא מתאים לנו, ואפילו משרד הבריאות מתחיל לעשות הערכה מחדש וכבר לא ממליץ בחום לצרוך כמויות גדולות של חלב ומוצריו, כבעבר.
אז הנה מתכון שבאמת בריא יותר - כי יש בו מרגרינה במקום חמאה, קמח מלא במקום לבן ואין בו כלל שמנת 38%.
טיפ: מהחלבונים שנשארים אפשר להכין פבלובה אישית.

מה צריך?
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפייה - אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם קוביות מזולה קרות
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)
למלית -
300 גרם זוקיני (4 יחידות)
2 ביצים
2 חלמונים
150 גרם גבינות צהובות מגוררות, פיקנטיות (פרמז'ן או גרוייר, או שילוב גבינות)
3 כפות סולת
1 כוס חלב/חלב אורז/חלב סויה
מלח, פלפל

פאי זוקיני
אורה קורן
להמשך הפוסט