טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק גריסים עשיר

מסדרת מרקי החורף העשירים, קל להכנה, נושא זכרונות של בית חם

תגובות
מרק גריסים
אורה קורן

אין תפאורה טובה מחורף סוער למרק גריסים סמיך ועשיר. וגם כשהחורף לא כל כך סוער, אפשר לשמוע את קולות קרצוף הצלחת של הסועדים.

מה צריך (10-15 מנות)?
כוס וחצי של גריסי פנינה
1 בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה קליפה בהירה
7-10 פטריות גדולות (פורטבלו)
חופן פטריות מיובשות
2 בצלים
ראש סלרי
10 גבעולי שמיר
כפית אבקת מרק בטעם עוף
שמן זית
מלח, פלפל (בנדיבות)

מה עושים?
בקיצור - חותכים את הירקות לקוביות, מקפיצים בשמן זית, מוסיפים תבלינים, מים וגריסים ומבשלים.
בהרחבה -
משרים פטריות מיובשות בחצי כוס מים רותחים.
קוצצים את כל הירקות לגודל בינוני. מכניסים לסיר עם שמן זית הכל פרט לפטריות. מקפיצים כמה דקות כך שיצופו בשמן וייטגנו קלות. מוסיפים את הפטריות הטריות לדקה אחרונה של הקפצה. ממלאים מים בגובה 5 סנטימטר מעל לירקות.
שוטפים גריסים ומצרפים לסיר.
סוחטים את הפטריות המיובשות וקוצצים, מוסיפים לסיר עם המים בהם הושרו.
מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהגריסים מתרככים, כשעה.
מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כשעה לפחות. בשלב זה הגריסים יעניקו למרק את העמילן והסמיכות.
מחזירים לכיריים, מערבבים ומחממים. המרק הופך יותר נוזלי כשהוא מתחמם. אם הוא סמיך מידיי, מוסיפים מים רותחים, טועמים ומתקנים תיבול.
בהגשה מפזרים שמיר טרי קצוץ לכל מנה.
 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות