טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא מתפשרים על המתוקים: שלוש עוגות כשרות לפסח

עוגה בחושה שלא יכולים להפסיק לאכול, מוס שוקולד מריר ופטל יפהפה ועוגות פיננסייה קטנות ליד הקפה: הקונדיטור הסודי אמיל אוחיון מציע שלוש עוגות כשרות לפסח

תגובות

מתכון לעוגה בחושה תפוזים ושוקולד

תפוזים לנצח יזכירו לי את פסח, כיוון שכשהייתי דתי היו מחלקים לנו רגע לפני החג את התפוזים האחרונים של סוף החורף. בעוגות השילוב של תפוזים ושוקולד הוא תמיד הולך טוב ומנצח וכשמדובר בעוגה קלה להכנה, אי אפשר להפסיק לאכול אותה.

עוגה בחושה שוקולד תפוז
תומר אפלבאום

חומרים:

220 גרם מיץ תפוזים

110 גרם שקד טחון

220 גרם קורנפלור

חצי כפית מלח

2 כפיות אבקת אפייה

4 ביצים

165 גרם סוכר

165 מ"ל שמן

לציפוי:

300 גרם שוקולד

50 מ"ל שמן

ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר עם וו מקציף את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף תפוח.

מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה. 

לאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים ולבסוף את הרכיבים היבשים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל35-40 דקות  או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מניחים לעוגה להצטנן היטב.

הציפוי:

בקערה: מערבבים את השוקולד והשמן על סיר עם מים חמים (בן מארי) עד להמסה ולתוצאה די נוזלית.

לאחר שהעוגות שלנו התקררו היטב נמזוג את הציפוי מעל העוגות ונניח במקרר לכמה דקות להתייצבות הציפוי. 

ליד הקפה: פיננסייה

פיננסייה פקאן ונוגט
תומר אפלבאום

פיננסייה (או פיננסייר) הן משהו בין עוגה לעוגייה קטנה וממזרית, כי מתחילים באחת ואי אפשר לדעת בכמה מסיימים. בחרתי כאן שני מתכונים לפיננסייה שמתבססים על אגוזים ושקדים, כי זהו הטעם האמיתי של פסח.

מתכון לפיננסייה פקאן ונוגט

חומרים:

180 גרם סוכר

180 גרם פקאן טחון דק

40 גרם קמח תפוח אדמה

150 גרם חמאה 

190 גרם חלבונים

כף מחית נוגט

ההכנה:

נמיס את החמאה בסיר עד לקבלת צבע חום קרמלי. 

נוריד מהאש ונניח להתקררות.

נערבב את החומרים היבשים בקערה ונוסיף את החלבונים ומחית הנוגט ונערבב לתערובת אחידה.

נוסיף את החמאה ונערבב שוב לתערובת אחידה. 

נזלף לתוך סיליקונים קטנים כמעט עד סוף גובה התבנית. 

ונאפה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ12 דקות.

פיננסייה שקדים ואגוזים

פיננסייה אגוזים ושקדים
תומר אפלבאום

חומרים:

180 גרם סוכר

180 גרם שקדים טחונים 

40 גרם קמח תפוחי אדמה

150 גרם חמאה 

190 גרם חלבונים

חצאי אגוזי מלך לקישוט

ההכנה:

נמיס את החמאה בסיר עד לקבלת צבע חום קרמלי. 

נוריד מהאש ונניח להתקררות.

נערבב את החומרים היבשים בקערה, נוסיף את החלבונים ונערבב לתערובת אחידה.

נוסיף את החמאה ונערבב שוב לתערובת אחידה. 

נזלף לתוך סיליקונים קטנים כמעט עד סוף גובה התבנית. 

נוסיף חצי אגוז ונאפה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות  כ12 דקות

קינוח שלא יפסיקו לדבר עליו: מוס שוקולד מריר ופטל

לעוגה הזאת אני קורא "מליפיסנט" כי היא מורכבת ויפה, חמוצה וגם קצת מתוקה, קשוחה אבל רכה מאוד מבפנים. ממש כמו מלפיסנט. אז כן, העוגה הזו אמנם מורכבת להכנה אך שווה את ההשקעה.

מליפיסנט - מוס שוקולד מריר עם פטל
תומר אפלבאום

חומרים:

לתחתית:

250 גרם חלבון

200 גרם סוכר

200 גרם שקד טחון

100 גרם אבקת סוכר

25 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

25 גרם קקאו

לאינסרט פטל:

240 גרם מחית פטל

70 גרם סוכר

15 גרם מיץ לימון

8 גרם ג'לטין +48 גרם מים

180 גרם שמנת מתוקה

למוס המריר (קרם אנגלז):

125 גרם שמנת

125 גרם חלב

50 גרם חלמונים

25 גרם סוכר

300 גרם אנגלז מוכן

290 גרם שוקולד מריר

400 גרם שמנת

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

300 גרם שמנת

ההכנה:

נתחיל בהכנת התחתית.

נקציף חלבון וסוכר לקצף חזק, נוסיף את היבשים תוך כדי קיפול.

נעביר לשק זילוף ונזלף עיגול הקטן במעט מגודל התבנית שלנו. 

נפזר מעל אבקת סוכר ונכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ- 20 דקות.

אינסרט הפטל:

בזמן שהתחתית נאפית בתנור נכין את אינסרט הפטל שישב בתוך העוגה.

בסיר נרתיח את המחית, הסוכר והלימון ונוסיף את תערובת הג'לטין.

נמתין מעט שיתקרר ונקציף את השמנת למרקם יוגורט. 

נערבב תוך כדי השוואת מרקמים.

וניצוק לתוך רינג עגול בעל שוליים עד 2 ס״מ

ונכניס להקפאה של כשעתיים.

לאחר שהאינסרט קפא והתחתית של העוגה נאפתה. נותר לנו להכין את המוס

קרם אנגלז:

נשים בסיר את השמנת והחלב עד לרתיחה. בינתיים נערבב חלמונים וסוכר יחד וברגע שרתח הסיר נוסיף את תערובת החלמונים תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה.

ניצוק את התערובת תחת מסננת על השוקולד ונערבב היטב.

נקציף את השמנת למרקם יוגורט ונערבב את תערובת השוקולד לתערובות חלקה והומוגנית.

לאחר שהכל מוכן זה הזמן להרכיב את העוגה.

הרכבת העוגה:

נניח בתוך רינג / תבנית שקף לעוגות

ניצוק כחצי גובה בערך מהמוס ונדחוף פנימה בסיבוב את אינסרט הפטל. נכסה במוס כמעט עד גובה הרינג ונניח את התחתית מעל שכבת המוס.

נכניס למקפיא למשך כשעתיים שלוש.

לאחר שהעוגה קפאה היטב נשחרר אותה באמצעות ברנר ונוריד את השקף.

נצפה בגנאש שוקולד מריר שאותו נכין בצורה הבאה:

נרתיח את השמנת וניצוק עליה שוקולד. נמתין כדקה ונערבב היטב.

ניצוק מעל העוגה וניתן לקשט בפטל טרי או קפוא.

___

אמיל פטיסרי, מונטיפיורי 30, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות