טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים גפילטע פיש קלאסי

לחלקנו עדיין יש את אותה סבתא או דודה, היחידה שיודעת להכין את הגפילטע המושלם. ובכן, הנה המתכון שמעולם לא ביקשתם

דרגת קושי: קשה
גפילטע קלאסי
אייל טואג
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 8

רכיבים

לדג:

קילו וחצי דג טחון (עדיף קרפיון, לוקוס או שילוב ביניהם. למשל: 800 גרם קרפיון+ 700 גרם לוקוס)

3-4 ביצים 

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

100 גרם קמח מצה 

חצי כף פלפל לבן

כפית מחוקה של מלח

מעט סוכר, לפי הטעם

לציר:

ליטר וחצי מים

ראש דג חצוי (ניתן להוסיף את האדרות)

2 בצלים, פרוסים לטבעות

4-6 גזרים, פרוסים לפרוסות עבות

3 כפות חומץ

2-3 כפות סוכר 

מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הציר:

שוטפים היטב את ראש הדג, מנקים אותו ומניחים בסיר. קוצצים את הבצלים והגזרים ומוסיפים לסיר יחד עם המים. מתבלים בסוכר, במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כרבע שעה עד לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מכבים את האש  ומניחים בצד ל-20 דקות. מסננים ומסירים שומן שנוצר מעל פני הנוזל. 

הכנת הקציצות:

מערבבים את הדג הטחון, תפוח האדמה המרוסק,קמח המצה, הסוכר, המלח והפלפל הלבן ומתקנים תיבול. מוסיפים את הביצים ומערבבים. באמצעות ידיים משומנות מעט, יוצרים קציצות פחוסות וארוכות ומניחים בצד.

הכנת הגעפילטע פיש:

פורסים את הגזרים הנותרים לפרוסות ומעבירים לסיר רחב. מסדרים את קציצות הדג על פרוסות הגזר. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה על להבה בינונית-נמוכה. מורידים מהאש ומשהים להצטנן כ-20 דקות.

מסננים את הקציצות והגזרים מהנוזל, מעבירים את הקציצות לכלי הגשה, שולים את פרוסות הגזר מהציר, מניחים פרוסת גזר על כל קציצה, מכסים את כלי ההגשה ומעבירים למקרר. את הציר שנותר מהבישול מעבירים לתוך כלי, מכסים ומעבירים למקרר. הג'לטין שבעצמות הדג יגרום לנוזל להיקרש ולהפוך לג'לי, אותו מגישים עם קציצות הדגים.

 

טיפים

שחקו עם כמות הסוכר לפי המידה בה אתם אוהבים את מתיקות הגפילטע - עדינה ומרומזת או נוכחת
להעמקת הטעמים, ניתן להוסיף את האדרות לבישול  
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות