רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

סלטים גרוזינים טבעונים לפסח

קשטו את שולחן החג בפלטת מאזטים הכוללת מנות גרוזיניות מסורתיות: באדריג'אני, טולמה, סלט טטרי, סלט לוביו, סלט סלק וסלט מנגולד וכולן - טבעוניות

תגובות
פחאלי טבעוני: צלחת מזטים גרוזינית ובה גלילות חציל, עלי גפן, סלט סלק, סלט קולורבי, סלט שעועית וסלט מנגולד
דודו בכר

במטבח הגיאורגי, אף ארוחה אינה שלמה בלי הפחאלי, צלחת עמוסת מאזטים ומטבלים צבעוניים. בגרסתה של ננה שרייר (ננוצ'קה) הם אפילו טבעוניים, וביניהם: גלילות חצילים ממולאות, עלי גפן, סלטים משעועית, קולורבי, סלק או מנגולד ומטבלים שונים. הנה המתכונים שיביאו את המטבח הגיאורגי לשולחן הפסח

באדריג'אני – גלילות חציל

חומרים:

לגלילות:

5 חצילים גדולים, פרוסים לאורך בעובי חצי ס"מ

מלח גס

שמן טיגון

למלית:

חמישה בצלים סגולים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

צרור בזיליקום

כף שום כתוש

ליטר אגוזים טחונים לממרח במעבד מזון

כף וחצי פפריקה

כף וחצי אוצחישונלי (תבלין גרוזיני)

כף וחצי חרצ'וסונלי (תבלין גרוזיני)

כף כוסברה טחונה

כף וחצי מלח סוונורי (מלח גרוזיני מתובל)

5 כפות חומץ בן יין

ההכנה:

לחצילים:

מחממים שמן במחבת, מטגנים את הפרוסות עד להזהבה משני הצדדים, ולאחר מכן מעבירים לנייר סופג.

למלית:

קוצצים את הבצלים דק ומערבבים עם כף מלח לריכוך.

מוסיפים את כל חומרי המלית לתערובת הבצל, מערבבים ומתבלים. התערובת צריכה להיות נוחה למריחה, דומה במרקם לממרח חומוס, אם התערובת סמיכה מידי, ניתן לדלל במעט מים.

מורחים את המילוי על פרוסות החציל ומגלגלים לגלילות.

מניחים במקרר לשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.

טולמה - עלי גפן

חומרים:

30-40 עלי גפן, טריים או משומרים. אם מדובר בעלים משומרים, רצוי להשרות במים כחצי שעה להוצאת המליחות

2 כוסות מיץ לימון

כוס יין לבן

3 ענפי רוזמרין

3 ענפי טימין טריים

למילוי:

1/2 ק"ג אורז לבן, מבושל ללא מלח

כוס שקדים קלופים קלויים

4 בצלים גדולים מטוגנים עד להזהבה

1.5 כפות פלפל שחור

כף מלח דק

כף פלפל שאטה

2 כפות שום כתוש

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 עגבניות מרוסקות בפומפייה

1.5 צרורות סלרי קצוץ דק

1/4 כפית פפריקה מתוקה

ההכנה:

מערבבים ביחד את כל חומרי המילוי.

מגלגלים את המילוי בתוך עלי הגפן ומסדרים אותם בתבנית עם נייר אפייה.

על עלי הגפן מוזגים את הלימון והיין ומכסים בנייר כסף.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.

אם בתום האפייה ישנם נוזלים בתבנית, ניתן לאפות עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

סלט טטרי                                                       

חומרים:

2 ק"ג קולורבי קלוף ופרוס לפרוסות דקות

2 יחידות שומר פרוס דק

צנון קלוף ופרוס דק

צרור שמיר קצוץ

כף גדושה שום כתוש

150 מ"ל מיץ לימון טרי

200 מ"ל שמן זית

2 פלפלים חריפים ירוקים, קצוצים דק

כף מלח

פלפל שחור

ההכנה:

חותכים את כל החומרים ומערבבים היטב בקערה גדולה.

מגישים אחרי שעה.

סלט לוביו

חומרים:

2 ק"ג שעועית ירוקה מבושלת, קצוצה וסחוטה היטב

כוס אגוזי מלך טחונים לממרח במעבד מזון

פלפל חריף בינוני קצוץ

כף שום כתוש

3 פקקים חומץ בין יין

כף מלח דק

1/2 כוס בזיליקום קצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/3 כוס שמיר קצוץ

10 עלים של טימין

ההכנה:

חותכים את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה עד שהאגוזים עוטפים הכול ומתקבלת תערובת סמיכה דמויית גלידה.

סלט סלק

חומרים:

10 סלקים בינונים מבושלים (לחתוך גס לאחר הבישול)

צרור כוסברה קצוצה

כף שום כתוש

כף כוסברה טחונה

כפית שאטה

כף מלח ים אטלנטי

2 כפות סוכר

4 פקקים של חומץ יין אדום

עלים מ-7 גבעולים של נענע

ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים בקערה.

סלט מנגולד

חומרים:

5 ק"ג עלי מנגולד שטופים, חלוטים במים חמים וסחוטים היטב

2 פלפלים חריפים קצוצים

2 בצלים אדומים קצוצים

2.5 כפות שום כתוש

2 כפות זרעי כוסברה טחונים

1.5 כפות אוצחוסונלי (תבלין גרוזיני)

5 פקקים חומץ יין לבן

כוס אגוזי מלך טחונים

ההכנה:

חותכים את המנגולד ומפרידים בין העלים לגבעולים.

מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר.

חולטים תחילה את הגבעולים במשך 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים את העלים לעוד 2-3 דקות.

מסננים, מצננים במי קרח, קוצצים גס וסוחטים.

מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

מעבירים למקרר לשעה לפחות טרם ההגשה.

צלחת מטבלים

מורכבת ממספר מטבלים: סלסה, רוטב צ'אטני עגבניות, רוטב ג'ינג'י ורוטב ירוק.

צלחת המטבלים הטבעונית של ננצו'קה: צ'אטני עגבניות, סלסה, רוטב ג'ינג'י מגמבות, פלפלים וגזרים ושמן עשבי תיבול
דודו בכר

סלסה

חומרים:

10 עגבניות בלי עוקץ

2 פלפלים ירוקים חריפים

8 שיני שום

צרור כוסברה

3 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות מלח

2 פקקים חומץ בן יין אדום

2 פלפלים אדומים גדולים

כף מלח

ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים, את הגמבות לפלחים גדולים ואת הפלפל החריף לפרוסות עבות.

טוחנים במעבד מזון בכל פעם חצי מכמות העגבניות, הגמבות, הצ'ילי והשום. בכל פעם מוסיפים כף פפריקה מתוקה תוך כדי הטחינה.

לתערוכת הטחונה מוסיפים את החומץ, המלח והכוסברה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול.

צ'אטני עגבניות

חומרים:

2 ליטר עגבניות שרי חצויות

1/4 כוס סוכר

1/2 כף מלח

10 שיני שום שלמות

2 כפות ג'ינג'יר טרי קצוץ

טימין טרי, עלים מ-6 גבעולים

ההכנה:

מטגנים בסיר את העגבניות על אש גבוהה עם מעט שמן.

אחרי כ-2 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים כחצי שעה או עד קבלת מרקם ריבתי. מצננים ואורזים בכלי מעוקר ונקי.

רוטב ג'ינג'י

חומרים:

3 גמבות

2 פלפלים חריפים

6 שיני שום

5 גזרים

4 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

ההכנה:

חותכים גס את כל הירקות, ומטגנים בסיר גדול עד להשחמה.

ממלאים מים בסיר ומכסים את הירקות, מבשלים עד לריכוך וטוחנים במעבד מזון ללא הנוזלים (יש לשמור את מי הבישול לדילול במידת הצורך).

שמן עשבי תיבול

חומרים:

2 צרורות כוסברה

2 צרורות פטרוזיליה

4 שיני שום

פלפל ירוק חריף

2 עלי נענע

2 עלי בזיליקום (לא חובה, רק אם יש)

100 מ"ל שמן זית

קורט מלח ופלפל

ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, תוך כדי זילוף השמן בעדינות עד היווצרות אמולסיה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות