טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בורקס מצה של רות סירקיס

אחד המופעים הטובים ביותר של המצה בפסח הוא דווקא בבורקס. רות סירקיס עם טיפים ומתכון לברקס מצה טעים במיוחד, מתוך הספר: "ארוחות לפסח"

16 בורקס דרגת קושי: קל
בורקס מצה
דן לב

בורקס הם מאכל מקובל בכל ימות השנה, ובפסח אפשר להכין ממצות גרסה כשרה לפסח של בורקס. לשם כך חשוב להרטיב את המצות במים ולעטוף אותן במגבת מטבח לחה עד שהן גמישות מספיק כדי לקפל אותן מבלי שיישברו.

מתכון של רות סירקיס מתוך ספרה ה-17 "ארוחות לפסח" שיצא בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים.

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

4 מצות

100 גרם גבינה בולגרית

100 גרם ריקוטה

חצי כוס קשקבל טחון

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף פטרוזיליה, קצוצה דק

2 ביצים

רבע כוס שומשום

שמן לטיגון

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מרטיבים את המצות ועוטפים אותן במגבת מטבח לספיגת המים. כאשר המצות לחות וגמישות חותכים כל אחת מהן ל-4 ריבועים. מערבבים את הגבינות ואת קמח תפוחי האדמה עם הפטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.

שמים כפית מהתערובת במרכז כל ריבוע. מקפלים את הריבוע מעל למלית באופן שיתקבל משולש ומהדקים את השוליים.

טורפים את הביצים עם כף מים וקורט מלח וטובלים את המשולשים בתערובת זו. מפזרים את השומשום על צלחת שטוחה ומצפים בהם את המשולשים.

במחבת גדולה מחממים שמן בגובה 2 ס"מ. כאשר השמן חם, מטגנים את המשולשים משני הצדדים עד שיזהיבו.

מוציאים בכף מחוררת ושמים על מגבות נייר, לספיגת עודף השמן. מגישים חם!



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות