טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד נפלאה ללא קמח של דלאל

עוגת השוקולד האיטלקית שנולדה באי קאפרי, מקבלת טוויסט ישראלי על ידי הקונדיטור ענר צלאל מ"דלאל -הקונדיטוריה"

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת שוקולד ללא קמח
מאיר כהן

העוגה הנפלאה הזאת היא בעצם וריאציה אחת מני רבות על "טורטה קפרזה", עוגת השוקולד המפורסמת מהאי האיטלקי קאפרי, שנאפית כבר במקור ללא קמח אלא על בסיס שקדים טחונים.

הדגש החשוב ביותר הוא להקפיד ולא לאפות את העוגה יותר מדי, אלא להוציאה מהתנור כשהיא מאוד רוטטת ועם מעט סדקים. לאחר מספר דקות העוגה תצנח וכך תישאר לחה ועסיסית.
 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה ללא מלח
5 חלמונים
100 גרם שקד טחון
5 חלבונים
60 גרם סוכר
3 כפות ברנדי
 

הוראות הכנה

ממיסים ביחד על בן מארי את השוקולד והחמאה.
כשמתקבלת מסה אחידה מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ואחריהם את השקד הטחון.
מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון עם הסוכר, עד לקבלת קצף רך אך גמיש.
מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הברנדי ומחלקים לתבניות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה.
כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר.
לפני ההגשה בוזקים קקאו ומגישים עם שמנת חמוצה.
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות