טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת המצות הכי טעימה שיש

עוגת המצות של תקוה צור נולדה בכלל ממתכון לוופל ביתי בקיבוץ מלכיה. 40 שנה אחרי, זו עדיין העוגה שגונבת את ההצגה בפסח

דרגת קושי: קל
עוגת מצות של תקוה צור

הסיפור של העוגת הזאת התגלגל במקרה. הילדים שלי זוכים מדי פעם בפעם בוופל ביתי שאני מכינה, והפך עם השנים לקינוח הבית. את המתכון לוופל ההוא קיבלתי לפני 40 שנה ב"מטעמון הקיבוצי", מעין חוברת מתכונים קטנה שחולק למשפחות בקיבוץ מלכיה ועם השנים עבר פה ושם שינויים ושדרוגים קלים פרי מטבחי עם שוקולד וחלבה. אבל מה עושים בפסח? אחד הרעיונות היה לעשות בדיוק את אותו המתכון, רק להתאים אותו לחג - כלומר עם מצות. אז כן היום, אם יש דבר שלא השתנה זה קלות ההכנה. והתוצאה? עוגת המצות הכי טעימה שיש.

חשוב מאוד: אם אתם יודעים שמחר מגיעים האורחים, מהרו להכין אותה כבר היום. לילה במקרר יעשה לה רק טוב. בחרו ביין אדום מתוק (לא תירוש) ושחקו עם כמויות הסוכר לפי טעמכם. מלבד זה, השקיעו ברבע השעה הראשונה של ההכנה ובחשו את הקרם היטב.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 8

רכיבים

לקרם:

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה
3 כפות מים
3 כפות קקאו
1 כפית נס קפה
100 גרם שוקולד מריר
חתיכת חלבה (חתוכה לקוביות קטנות)

לעוגה:

6 מצות שלמות

יין אדום


 

הוראות הכנה

להכנת הקרם: מערבבים בסיר את כל החומרים יחד (מלבד המצות) ובוחשים היטב במשך כרבע שעה, בעיקר בהתחלה. מורידים מהאש ברגע שהמרקם הופך לקרמי ויוצאות בועות.

כעת נוטלים מצה אחת וטובלים אותה ביין אדום. מיד אחר כך מורחים עליה שכבה מהקרם.

טובלים מצה נוספת ביין אדום ומורחים בקרם ומניחים על המצה הקודמת וכך הלאה, עד שמסיימים את שש המצות ונוצרת למעשה עוגת שכבות שוקולד וחלבה.

אפשר לפזר על העוגה סוכריות צבעוניות קטנות או שבבי קוקוס.

מכניסים למקרר למשך שעתיים להתייצבות ומוציאים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות