טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מנה ראשונה לחג: כרובית בתנור על טחינה שחורה

מנה ראשונה נהדרת שיכולה לפתוח כל שולחן חגיגי ואפשר לטבען בקלות. מתכון של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

דרגת קושי: קל
דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כרובית בגודל בינוני-גדול

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

מלח, פלפל

כפית זעתר טחון

שמן זית

2-3 כפות יוגורט עדיף 5%

לטחינה שחורה:

60 גרם שומשום שחור קלוי

60 גרם אגוזי לוז/ מלך/ שקדים קלויים

250 מ"ל טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מושחים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור כשהיא מכוסה בנייר כסף, למשך חצי שעה.

מורידים את הכיסוי ואופים עוד 5-10 דקות.

הכנת הטחינה:

טוחנים אגוזי לוז ושומשום במעבד מזון עד למרקם של אבקה גסה, מוסיפים את הטחינה וממשיכים לטחון עוד דקה בערך.

הרכבת המנה:

מניחים כף של טחינה שחורה בצלחת, מניחים עליה את הכרובית.

מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח, פלפל וזעתר טחון ושופכים מעל הכרובית יחד עם הנוזלים.

מזלפים יוגורט (לא חובה).

כרובית בתנור על טחינה שחורה
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות