טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוחים לפסח: לסיים את הסדר בניחוח אסיאתי עם מתוקים של שף שאול בן אדרת

השף שאול בן אדרת (ממסעדת מיסטר אנד מיסיס לי) מגיש ארבעה קינוחים אסיאתיים כשרים לפסח, במיוחד בעבור מי שלא נסע למזרח

תגובות
טפיוקה בקרם קוקוס ופירות טרופיים
תומר אפלבאום

אם אתם מהבודדים שנשארו בארץ ולא נסעו למזרח, לתאילנד למשל - קבלו ניחוחות אסייתים משל הייתם על חוף ים בקופאנגן עם כל ביס מהמתוק.  גם ככה עובדים קשה על ארוחת החג, וקינוחים לפעמים נראים מסובכים בפסח, אבל הם לא. אז בואו נעשה אותם מיוחדים. עזבו את עוגיות הבוטנים ותעלו את הרף: יוזו, יסמין, טפיוקה, תה ירוק, מאצ'ה, קוקוס ומנגו יעשו לכם חג פסח טרופי ומעניין, כפי שיצרנו כאן, יחד עם הקונדיטורית רותם ניצן.

עוגת שוקולד בניחוח אסיאתי ללא קמח

עוגת שוקולד בניחוח אסיאתי ללא קמח
תומר אפלבאום

שוקולד ופרג הם שילוב נהדר, ניחוחות של הל וקינמון וטיפונת פלפל שחור גרוס יעשו את העוגה מיוחדת עם ניחוחות אחרים. שילוב של קרם פרי ושברי שומשום יעשו מזה קינוח של 5 כוכבים.

חומרים לעוגת שוקולד בתבנית אינגליש קייק -

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה/ מחמאה (לפרווה)

150 גרם ביצים

150 גרם סוכר

1 כפית תערובת תבלינים טחונים

(הל, קינמון, פלפל שחור גרוס)

2 כפות פרג

לקולי תות:

2 קופסאות תותים

20 גרם סוכר

לשברי קרמל שומשום:

חצי כוס מים

1 כוס סוכר

1 כוס שומשום

הכנת העוגה:

ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה.

מערבבים היטב ביצים, סוכר, תבלינים ופרג.

מאחדים הכל וטורפים היטב על מנת להכניס הרבה אוויר לתערובת. מעבירים לתבנית אפייה.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25 דקות.

הכנת קולי תות:

מבשלים את הסוכר והפרי על חום נמוך למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש מקררים לטמפרטורת החדר וטוחנים היטב במג'ימיקס.

הכנת הקרמל:

מניחים את הסוכר והמים במחבת על חום בינוני, תוך כדי ערבוב מתמיד (עם כף עץ), עד ליצירת קרמל בהיר. מורידים מהאש, מוסיפים את השומשום מערבבים היטב ובמהירות, שופכים על נייר אפייה ומקררים לטמפרטורת החדר. שוברים חתיכות לגודל הרצוי.

הגשת העוגה:

חותכים פרוסות מהעוגה ושופכים מעל קולי תות ומפזרים מעל שברי קרמל.

ברולה שוקולד לבן ותה ירוק

ברולה שוקולד לבן ותה ירוק
תומר אפלבאום

קרם ברולה ידוע בדרך כלל בניחוחות הווניל שלו. במתכון הזה הוספנו לו שוקולד לבן ותה ירוק מאצ'ה שהוא להיט בטעמו. אמנם לא כולם יאהבו את טעמה של המאצ'ה אבל מי שיישבה בקסמה, יהנה מקינוח עם טעמים אחרים.

חומרים לברולה שוקולד לבן ותה ירוק (מאצ'ה) ל-7-10 סועדים:

1 ליטר שמנת מתוקה

200 גרם חלמונים

150 גרם סוכר

50 גרם שוקולד לבן

10 גרם אבקת תה ירוק (מאצ'ה)

מעט סוכר חום, לשרפת הברולה

ההכנה:

מערבבים היטב חלמונים, סוכר ותה ירוק.

ממיסים במיקרו את השוקולד מוסיפים לחלמונים ומערבבים במהירות.

מרתיחים שמנת מתוקה ומבצעים השוואת טמפרטורה בין השמנת לחלמונים- שופכים לאט את השמנת לחלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד (רצוי להעביר ללילה למקרר למיצוי הטעמים).

מסננים את המסה, מזלפים לכלי הגשה ואופיים בתנור מטמפרטורה 110 מעלות כ-45 דקות עד שמתייצב.

מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

מפזרים סוכר חום באופן אחיד ושורפים בעזרת ברנר.

למי שאין ברנר: אפשרות נוספת לשרפת הברולה- מפעילים תנור על גריל עליון בחום גבוה, מפזרים סוכר חום על הברולה ומכניסים לתנור לדקה מקסימום.

מוס לימון ומרנג יסמין

את מוס הלימון שלנו אנחנו מחזקים ביוזו, פרי ההדר היפני שמזכיר בצורתו מעין אתרוג וטעמו לימון חמוץ מאוד עם ארומה ובושם. בשילוב של יסמין שבדרך כלל אנחנו מוסיפים לתה וכך אנחנו נותנים את הטעם שלו. אם אין לכם יוזו (או לא מצאתם כזה בשוק), החליפו את הכמות בעוד מיץ לימון.

מוס לימון ומרנג יסמין
תומר אפלבאום

חומרים לקרם לימון ל-7-10 סועדים:

100 מ"ל מיץ לימון

20 מ"ל מיץ יוזו

175 גרם ביצים

170 גרם סוכר

130 גרם חמאה (קרה)

למוס לימון:

400 גרם קרם לימון

ליטר שמנת מתוקה

120 גרם אבקת סוכר

למרנג יסמין:

200 גרם חלבון נקי

200 גרם סוכר

200 גרם אבקת סוכר

4 טיפות תמצית יסמין, או חליטה של תה יסמין (חצי כוס מים רותחים עם כף חליטת יסמין)

הכנת הקרם:

בקערה מנירוסטה מערבבים היטב, ביצים, מיץ לימון, מיץ יוזו וסוכר. מרתיחים על הגז סיר עם מים עד חציו ומניכים מעל את הקערה (באן מארי).

מנמיכים מעט את הלהבה לחום בינוני, מערבבים לסירוגין ומבשלים את הקרם כ-30 דקות עד להסמכה. מסננים את הקרם במסננת דקה. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות ומערבבים היטב עד שהחמאה נבלעת לחלוטין.

מקררים לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

הכנת המוס:

שמים את כל החומרים במיקסר ומקציפים למוס יציב.

הכנת המרנג:

מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית ומוסיפים לאט לאט את הסוכר, כאשר המרנג מתחיל להעלות מגבירים את המהירות ומקציפים עד לייצירת מרנג חלק וייציב (כמו קצף גילוח).

מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית היסמין ומקציפים לעוד דקה עד שאבקת הסוכר נבלעת לחלוטין.

מוציאים מעבירים לשק זילוף חצי מכמות המרנג, ומזלפים על נייר אפייה בצורות עיגולים\ פרחים\ מקלות, מה שרוצים. אופים ב-100 מעלות כשעה וחצי עד שמתקשה. את החצי השני של המרנג מעבירים לשק זילוף ומשתמשים כמרנג רך.

טפיוקה בקרם קוקוס ופירות טרופיים

טפיוקה הפך לקינוח נפוץ בישראל, מתאים לארוחות בשריות, חלביות ופרווה. הוא קינוח קליל, לא משמין ומרענן. אפשר להוסיף לו סורבה, אפשר להתפרע עם כל סוגי הפירות ונחמד להגיש אותו בתוך חצי אבטיח או מלון בתור כלי הגשה.

טפיוקה בקרם קוקוס ופירות טרופיים
תומר אפלבאום

חומרים ל-7-10 סועדים:

1 כוס טפיוקה

1 פחית קרם קוקוס

1 כוס מי סוכר (כמיות שוות של מים וסוכר שהורתחו)

מגוון פירות טרופיים לפי הטעם

ההכנה:

מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים, שופכים את הטפיוקה לתוכו ומבשלים כ-20 תוך כדי ערבוב עד שכל כדורי הטפיוקה שינו את צבעם משקוף ללבן ונעשים רכים.

שוטפים היטב במים ומסננים.

מערבבים את הטפיוקה עם חצי כוס מי סוכר ומעבירים למקרר.

חצי כוס מי הסוכר הנותרים מערבבים עם קרם הקוקוס.

חותכים את הפירות לסלט קטן וצבעוני.

מערבבים את הטפיוקה עם הקרם קוקוס מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את הפירות החתוכים. אפשר להגיש עם 2 כפות של קרח גרוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות