טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוחים לפסח: ארבעה מתוקים שווים בכוסות

ארבע כוסות לחג אבל עם קינוחים: מוס וריבת חלב או טרייפל תותים, עם פנקוטה לימונית או עם שוקולד ובוטנים? השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי" עם קינוחי כוסות שישדרגו את שולחן הסדר

תגובות
טרייפל תותים
דודו בכר

שולחן החג לא יכול להרשות לעצמו שלא להציע קינוחים שיהפכו את כל סיפור הקריאה בהגדה - לעניין ששווה להמתין לו. שוב תקנו עוגיות בוטנים או קוקוס? לטעמנו, כמו בחגים אחרים, נראות יפה עושה חצי מהעבודה ולכן קינוחי כוסות הם אופציה נהדרת לפינוקים אישיים ועשירים שנראים פשוט נפלא וכמנה נפרדת של ממש - שלא כמו פרוסת העוגה המסורתית. רוצים להפוך את המתכונים לא רק לכשרים לפסח, אלא גם לפרווה? עברו לסוף המתכונים.

טרייפל מוס שוקולד וריבת חלב

הקינוח האולטימטיבי לילדים ולילדים בנפשם: בראוניז שוקולד ובוטנים פוגש קרם ריבת חלב ושכבה עשירה של מוס שוקולד ויוצר קינוח שוקולדי ונפלא שסוגר את הארוחה בצורה מושחתת.

טרייפל מוס שוקולד וריבת חלב
דודו בכר

למרנג אגוזי לוז ל-8 כוסות:

2 חלבונים

80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר

25 גרם אגוזי לוז טחונים

25 גרם אבקת סוכר

12 גרם קורנפלור

ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מתחילים במהירות בינונית כ-2 דקות עד שהסוכר מתמוסס ומגבירים להקצפה במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד קבלת קצף יציב.

מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים.

מאחדים את החומרים היבשים בתנועות קיפול אל קצף החלבונים והסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

משטחים על מגש עם נייר אפייה.

אופים ב- 140 מעלות למשך 30 דקות עד ייבוש המרנג.

מניחים למרנג להתקרר עד טמפרטורת החדר ושוברים לחתיכות גדולות.

לקרם ריבת חלב:

250 גרם (מכל) שמנת מתוקה

200 גרם (2/3 כוס) ריבת חלב

חצי כפית ג'לטין

2 כפיות מים

ההכנה:

בקערית קטנה מערבבים היטב את הג'לטין עם המים ומשהים עד היספחות הנוזלים בג'לטין.

בקערה נפרדת: מקציפים במהירות איטית כדקה את ריבת החלב עם השמנת עד לערבוב מלא.

ממיסים את הג'לטין במיקרו בין 10-30 שניות עד שמתקבל נוזל צלול וצמיגי מעט ומערבבים היטב בעזרת כפית.

מגבירים את מהירות ההקצפה של השמנת עם ריבת החלב ותוך כדי מוזגים את הג'לטין אל הקערה.

מקציפים כ-2 דקות עד קבלת קרם יציב.

למוס שוקולד:

300 גרם (3 חבילות) שוקולד מריר

100 גרם (1 חבילה) חמאה

5 חלמונים

5 חלבונים

100 גרם (חצי כוס) סוכר

קורט מלח

2 כפות ברנדי

ההכנה:

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו.

מערבבים ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את החלמונים.

מוסיפים את הברנדי והמלח.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

מקפלים את קצף החלבונים אל מסת השוקולד.

מקציפים יחד במהירות בינונית כ-5 דקות עד קבלת קצף יציב.

מניחים במקרר עד הרכבת המנה.

הרכבת המנה:

שוברים שתי חתיכות מרנג לתחתית הכוס.

מזלפים מוס שוקולד עד לשליש גובה הכוס.

מזלפים קרם ריבת חלב כגובה שכבת מוס השוקולד.

שוברים שתי חתיכות נוספות של מרנג.

מזלפים מוס שוקולד עד כ-3 ס"מ מתחת לשולי הכוס ומעל מזלפים קרם ריבת חלב.

מפזרים פירורי מרנג לקישוט.

פנקוטה לימון ומרנג

פנקוטה לימון ומרנג
דודו בכר

גם ליל הסדר שלכם יכול לקבל טוויסט מתוחכם עם הקינוח האיטלקי הזה בגרסה חמצמצה וכשרה לפסח שמשלבת בין המרקם הרך של הפנקוטה לפריכות המרנג.

לפנקוטת לימון ל-8 סועדים:

750 מ"ל (3 מכלים) שמנת מתוקה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

2 כפיות תמצית וניל

10 גרם (3.5 כפיות) ג'לטין

60 מ"ל (4 כפות) מים

גרידה מלימון אחד

45 גרם (3 כפות) לימונצ'לו

ההכנה:

בקערית מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומשהים בצד עד היספחות הנוזלים.

בקלחת מערבבים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה קלה.

מוסיפים את ספוג הג'לטין שנוצר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהג'לטין מתערבב היטב במסה.

מוזגים את המסה לכלים ומניחים במקרר עד התייצבות (כ-5 שעות).

למרנג:

2 חלבונים

120 גרם (חצי כוס+ כף) סוכר

ההכנה:

שמים בקערה חסינת חום או נירוסטה את החלבונים והסוכר ומעמידים על קלחת עם מים רותחים ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהסוכר נמס.

כשהתערובת אחידה מעבירים למיקסר ומקציפים עד קבלת קצף חזק ויציב.

משטחים את המרנג בגובה של ס"מ (לא יותר) על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים למשך שעה לתנור שחומם מראש על 130 מעלות ואופים עד ייבוש המרנג.

מקררים לטמפרטורת החדר ושוברים לחתיכות בגודל בינוני.

מוציאים את הפנקוטה מהקירור, מסדרים על כל פנקוטה כ-3 חתיכות של מרנג.

ניתן להוסיף ולקשט את הכוס בפירות הדר כגון תפוז, אשכולית ועוד.

טרייפל תותים

פסח הוא כמעט ההזדמנות האחרונה ליהנות מהתותים, רגע לפני שהם יוצאים לחופשה. על החיבור בין תותים למסקרפונה אין צורך להכביר במילים, וכשרואים את המנה היפהפייה גם מבינים היטב למה.

טרייפל תותים
דודו בכר

לקרם המסקרפונה ל-8 סועדים:

500 מ"ל (שני מכלים קטנים) שמנת מתוקה

140 גרם (2/3 כוס) סוכר

500 גרם גבינת מסקרפונה

גרידה מתפוז אחד

ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה ו-100 גרם סוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת המסקרפונה, גרידת התפוז ויתרת הסוכר למשך 2 דקות במהירות בינונית עד קבלת קרם רך וגמיש.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת אל גבינת המסקרפונה ומאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים לשק זילוף ושומרים בקירור עד הרכבת המנה.

לעוגת תפוזים וקוקוס:

2 תבניות אינגליש

3 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר

200 גרם (כוס) שמן

150 גרם מיץ תפוזים

גרידה מתפוז אחד

180 גרם (1.5 כוסות) קמח מצה טחון דק

70 גרם (חצי כוס) קמח תפוח אדמה

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

10 גרם (1 שקית) סוכר וניל

50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים/פיסטוקים (לא חובה)

50 גרם קוקוס טחון

ההכנה:

מקציפים את הביצים והסוכר על שהסוכר נמס, כ-3 דקות. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן ואת התפוזים (מיץ וגרידה).
מערבבים יחד את הקמחים, סוכר הווניל, הקוקוס הטחון ואבקת האפייה ומוסיפים למסה.
מוסיפים את האגוזים, מערבבים קלות ומוזגים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

חומרים נוספים להרכבת המנה:

8 פרוסות עוגת תפוזים בחושה שהכנו למעלה

500 גרם תותים חתוכים לקוביות – להשאיר 16 תותים לא חתוכים שישמשו לקישוט

מיץ מתפוז אחד

20 גרם (2 שקיות) סוכר וניל

הרכבת המנה:

בקערה מערבבים את קוביות התותים עם מיץ התפוזים וסוכר וניל.

מניחים כף קוביות תותים בתחתית הכוס.

מניחים על התותים כף קוביות של העוגה הבחושה.

מזלפים או מוזגים בעזרת כף, כף וחצי של קרם מסקרפונה על העוגה.

על קרם המסקרפונה מפזרים כף נוספת של קוביות תותים.

מניחים כף נוספת של קוביות עוגה בחושה על התותים.

מזלפים שכבה נוספת של קרם מסקרפונה.

פורסים תות מהכמות שהשארנו בצד ומסדרים על הקרם לקישוט.

כוס שוקולד ובוטנים

אוהבים Reese's? הקינוח הזה בדיוק בשבילכם: תחתית בראוניז חמאתית ועשירה  שעליה קרם חמאת בוטנים שמעניק ממד של מליחות. אחרי הקינוח הזה, נראה אתכם מקטרים שאין קינוחי כשרים לפסח שווים

כוס שוקולד ובוטנים
דודו בכר

לבראוניז שוקולד ובוטנים ל-8 סועדים:

תבנית 20x30

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

3 ביצים

260 גרם (כוס ורבע) סוכר

15 גרם (כף וחצי) קקאו

70 גרם (חצי כוס) קמח תפוחי אדמה

50 גרם שוקולד לבן קצוץ

50 גרם שוקולד חלב קצוץ

100 גרם (1/3 כוס) ממרח בוטנים איכותי

ההכנה:

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל לתערובת אחידה.

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר 2-3 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה.

מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מערבבים את קמח תפוחי האדמה והקקאו עם השוקולד הקצוץ ומוסיפים למיקסר, ומערבבים עוד 1-2 דקות.

מוזגים את המסה לתבנית. בעזרת כפית מניחים תלוליות של ממרח הבוטנים על הבראוניז, ובעזרת סכין "משיישים": מערבבים מעט את ממרח הבוטנים במסה של הבראוניז לקבלת מראה שיש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות עד שנוצר קרום בחלק העליון.

מקררים לטמפרטורת חדר ופורסים לקוביות בגודל 1 ס"מ.

לקרם חמאת בוטנים:

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

200 גרם (2/3 כוס) חמאת בוטנים

ההכנה:

מקציפים את כל החומרים יחד במיקסר במהירות נמוכה במשך דקה עד הטמעת חמאת הבוטנים בשמנת.

מגבירים למהירות בינונית ומקציפים עד קבלת קרם רך. יש להיזהר שלא יישבר הקרם.

שומרים במקרר עד הרכבה המנה.

לגנאש שוקולד חלב:

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב

ההכנה:

מחממים את השמנת המתוקה במיקרו.

מניחים בקערה נפרדת את השוקולד.

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד קבלת מסה חלקה.

הרכבת המנה:

הכינו לקישוט המנה – שברי בוטנים מלוחים או מסוכרים לבחירתכם.

מניחים כף של קוביות בראוניז בוטנים בתחתית הכוס.

מוזגים כף של גנאש שוקולד חלב על הבראוניז.

מזלפים קרם חמאת בוטנים עד שליש גובה הכוס.

חוזרים פעמיים נוספת על השכבות באותו הסדר.

לקישוט מפזרים שברי בוטנים.

איך הופכים את המתכונים לפרווה?

מקור:                                      תחליף:

ריבת חלב                               ריבת חלב פרווה

שמנת מתוקה                          שמנת צמחית    

חמאה                                     מחמאה

גבינת מסקרפונה                      ממרח טופו בטעם שמנת

שוקולד לבן                               שוקולד מריר

שוקולד חלב                              שוקולד מריר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות