טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פשטידת בשר לפסח

למתכון לפשטידת הבשר - מינה יש הרבה גרסאות. את זאת שכאן למדתי להכין מרות אוליבר, שעוטפת את הפשטידה במצות מרוככות, במקום לערבב את כל המרכיבים לעיסה אחת, וכך יוצאת מינה דוגמנית. מתכון מתוך הספר: "שי לי מבשלת חג האביב"

תבנית בקוטר 26 ס"מ ודפנות בגובה 6 ס"מ דרגת קושי: קל
מינה
דניאל לילה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

10 מצות

לשימון:

1/3 כוס שמן זית

למלית:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

4 שיני שום, קצוצות דק

1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה

3 ביצים

1/2 כוס צנוברים, קלויים

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

לאפייה:

1/2 כוס ציר עוף חם

הוראות הכנה

מכינים את המצות למילוי:

מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש כשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל והשום ומאדים במשך כ-5 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהבצל והשום רכים.

מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי בחישה ופירור הבשר, עד שהוא משנה את צבעו.

מעבירים את תערובת הבשר לקערה גדולה ומצננים היטב.

מוסיפים את שאר חומרי המלית, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מרכיבים את הפשטידה ואופים:

משמנים בנדיבות את התבנית בשמן הזית. מניחים מצה אחת במרכז התבנית ועוד 5-4 מצות מסביב, כך ששולי המצות יגלשו אל מעבר לתבנית כדי שישמשו לכיסוי הפשטידה. משטחים על המצות מחצית ממלית הבשר. מניחים מצה במרכז ושוברים מצה נוספת על מנת לרפד את כל המקומות שלא מכוסים על ידי המצה המרכזית. משטחים את שאר המלית.

מכסים את הפשטידה בשולי המצות, מניחים מעל מצה נוספת שתיתן כיסוי מושלם ומברישים בשמן זית בנדיבות.

אופים בתנור החם במשך כ-40 דקות עד שהפשטידה זהובה קלות.

מוציאים את הפשטידה מהתנור ויוצקים מעליה את ציר העוף החם באופן שווה. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות אפייה עד שהפשטידה זהובה. ממתינים כ-15 דקות, הופכים ורק אז פורסים.

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

להגשה מחממים כמה דקות בתנור בחום של 170 מעלות.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות