טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבלינצ'ס החלומיים שלי

מתכון לבלינצ'ס שמגיע ממטבח הקיבוץ הדתי, שם הם משמשים כמנה ראשונה פרווה והוא מתאים הן לצמחונים והן לנמנעים מגלוטן. מתכון של לילית רומם מ"שומרי משקל"

20 יחידות דרגת קושי: קל
בלינצ'ס במילוי פטריות של "שומרי משקל"
אפיק גבאי

עלי הבלינצ'ס עדינים מאוד בטעמם ומתאימים גם למילויים שונים כמו מילוי גבינה בארוחה חלבית. 1.5 נקודות לכל בלינצ'ס

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לעלי הבלינצ'ס:

4 ביצים

כוס קמח תפו״א

כוס מים

כפית מלח

למילוי:

2 בצלים גדולים

2 סלסילות פטריות

כף שמן

כף אבקת מרק פטריות

הוראות הכנה

הכנת הבלילה:

בקערה, מערבבים את כל חומרי הבלינצ'ס עד שנוצרת תערובת אחידה.

מרססים מחבת בתרסיס שמן, רק בפעם הראשונה, יוצקים כף מהבלילה למחבת ומנערים קלות עד שהכול מכוסה.

מטגנים צד אחד בטיגון קצר מאוד, עד שהקצוות מתרוממים, הופכים לצד השני, ומעבירים לצלחת. ממשיכים ליצור עלים דקים וזהובים מכל הבלילה.

הכנת המילוי:

מטגנים בצלים עד הזהבה בכף השמן, מוסיפים פטריות ומאדים מספר דקות יחד, עד שהנפח יורד.

מוסיפים כף אבקת מרק וחצי כוס מים, וממשיכים בבישול תוך ערבוב עוד שתיים שלוש דקות ומצננים.

הרכבת הבלינצ'ס:

יוצקים כף מהמילוי במרכז כל עלה בלינצ'ס, מקפלים כמעטפה ומגלגלים.

*ליצירת רוטב:

במחבת עם מעט תרסיס שמן, מטגנים בצל ופטריות ומוסיפים ציר ממרק פטריות (כף אבקת מרק פטריות מהולה בכוס מים חמים)

לחלופין, אפשר להכין כמות כפולה מתערובת המילוי, ולהוסיף למה שנשאר עוד כוס מים וכף אבקת מרק פטריות, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל מספר דקות עד שמתקבל רוטב סמיך מעט.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות