טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלעייה: פשטידה סורית מסורתית טבעונית

פשטידת מנגולד שהיגרה לכאן עם יהדות חאלב ומכילה במקור גם בשר טחון וביצים. היום, כמעט בכל משפחה יש טבעוני רעב שרוצה לשלב מסורת עם אידיאולוגיה. כאן, מציעה לילית רומם מ"שומרי משקל" מתכון ידידותי לטבעונים, ולשומרי המשקל

דרגת קושי: קל
סלעייה - פשטידה סורית עם עלי סלק
אפיק גבאי

16 נקודות לכל הפשטידה (כ-6 מנות)

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2 חבילות עלי סלק (מנגולד), או עלי  תרד

קוביית טופו (300 גרם) מגורדת דק בפומפייה
2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן
4 כפות קמח מצה
בצל בינוני
קורט פלפל שחור
כפית מלח
כף זעתר
קורט קינמון
מעט כורכום, לא חובה
2 כפות שומשום קלוי במחבת, לקישוט

הוראות הכנה

משרים את הטופו המגורר יחד עם התבלינים.

רוחצים את העלים, חותכים לקוביות (אפשר להשתמש גם בגבעול) וחולטים למשך 2 דקות.

חותכים קוביות בצל ומטגנים עם מעט תרסיס שמן עד להזהבה במחבת.

כותשים את השום ומטגנים מעט עד להזהבה במחבת.

מערבבים את העלים יחד עם הבצל והשום, מוסיפים את הטופו והתבלינים ומוסיפים חצי כוס מים.

מעבירים למגש פיירקס או תבנית חד פעמית ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.

בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים למשך 30 דקות.

טיפים

אם הפשטידה מזהיבה מדי אך בפנים טרם מוכנה, יש לכסותה בנייר אפיה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות