טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עשו זאת בעצמכם

סלטים מפוארים במינימום מאמץ

ארבעה סלטים חגיגיים שיביאו את הפאר של מלון "נורמן" אל שולחן ליל הסדר (בקלי קלות)

תגובות
סלטים של מלון "נורמן": סלט קיסר עם ביצה רכה, סלט שומר ומשמש עם גרגירי רימון; לאבּנה עם חציל מעושן עם גרגירי חומוס ומנגולד; סלט אביבי עם אספרגוס, אפונת גינה, לבבות ארטישוק ושקדים ירוקים; וכוסות יין רוזה
מוטי מילרוד

בכל משפחה מגישים בתחילת ארוחת החג את הסלטים או המתאבנים שהפכו עם השנים לנכסי צאן הברזל שלה, המופיעים מדי שנה על השולחן והפכו למסורת משפחתית. כמובן שכבודם של אלו, כמו גם של מי שמכין אותם במקומו מונח – אולם השנה, בחרתי להציע הצעה לא שגרתית: לגוון את הסלטים במספר אופציות אביביות וקלילות שירעננו את השולחן והטעמים, ויעשו המון רושם במינימום מאמץ. כמה שילובים פשוטים, קצת רוטב מעל ואנחנו מוכנים. הנה מתחילים:

סלט שומר ומשמש

סלט שומר ומשמש של מלון "נורמן" עם פקאן וגרגירי רימון
מוטי מילרוד

טעמי האניס של השומר, חריפות הצ'ילי והמתיקות המרוכזת של המשמש יוצרים שילוב מעניין וחגיגי במיוחד.

חומרים:

לסלט:

2 יחידות שומר פרוס דק

3 יחידות משמש לח חתוך לרבעים

4 כפות גרגירי רימון

10 עלי נענע קצוצה דק

1 צ'ילי אדום פרוס לרצועות דקות ללא הגרעינים

3 כפות פקאן קלוי

1 כף גרידת לימון

מלח

לרוטב הוויניגרט:

5 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ בלסמי לבן

ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים היטב את מרכיבי הסלט.

בשייקר או בצנצנת זכוכית, מערבבים את רכיבי רוטב הוויניגרט.

יוצקים את הרוטב על הסלט בסמוך להגשה ומערבבים בעדינות.

סלט אביב

סלט "אביב" של מלון "נורמן" עם אספרגוס, אפונת גינה, לבבות ארטישוק ושקדים ירוקים
מוטי מילרוד

האביב הוא עונתם הגדולה של הירקות הירוקים, שנמצאים בשיאם – פציחים, פריכים, בעלי צבע עז וטעם מרוכז. כל מה שצריך הוא מעט שמן זית וליים (או לימון) שידגישו את טעמם הטבעי.

חומרים:

לסלט:

3 יחידות אספרגוס חתוך גס

7 תרמילי אפונת גינה או לחילופין 3 כפות אפונים

2 יחידות לבבות ארטישוק חי, נקיים חתוכים לשמיניות

3 יחידות שקד ירוק פרוס דק במנדולינה (או בסכין)

פילטים של ליים מליים אחד

מלח

לרוטב הוויניגרט:

4 כפות שמן זית

3 כפות מיץ ליים

גרידה מליים אחד

ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים היטב את מרכיבי הסלט.

בשייקר, מערבבים את רכיבי הוויניגרט.

יוצקים את הרוטב על הסלט בסמוך להגשה ומערבבים בעדינות.

סלט קיסר - הגרסה הפשוטה יותר

סלט קיסר של מלון "נורמן" עם חצאי ביצה רכה ואנשובי. בצד: שתי כוסות יין רוזה
מוטי מילרוד

גרסה קלילה ופשוטה במיוחד של סלט הקיסר המסורתי, שטעמיו הפכו מזמן לקונצנזוס.

חומרים:

לסלט:

4-5 יחידות חסה קיסר הלב

5 כפות ויניגרט קיסר*

6 פילטים של אנשובי

1 ביצה חצי קשה חתוכה לשמיניות

מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב וויניגרט הקיסר*

2 כפות מיונז

4 פילטים של אנשובי קצוץ דק

1/2 כף חומץ בן יין אדום

1/2 חרדל  כפית

ההכנה:

מכינים ביצה חצי קשה: מרתיחים בסיר ליטר מים עם כפית מלח. מכניסים לתוכו את הביצה בעדינות בלי לפגוע בקליפה ומודדים כ-7 דקות.

בעזרת כף מחוררת מעבירים את הביצה לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול.

מקלפים את הביצה בזהירות כך שהיא מתקבלת בעלת חלבון קשה וחלמון רך.

מניחים בצלחת הגשה גדולה לבבות חסה ומעליהם את הפילטים של האנשובי.

בצידי הקערה מניחים שמיניות מהביצה ומתבלים במלח ופלפל.

בשייקר, מערבבים את רכיבי הוויניגרט, מזלפים את הרוטב על הסלט בסמוך להגשה ומערבבים בעדינות.

לאבּנה חציל שרוף ותבשיל חומוס מנגולד

לאבּנה עם חציל חרוך ומעל - תבשיל חומוס-מנגולד
מוטי מילרוד

לאבּנה שמקבלת טעמים מעושנים של חציל חרוך, עליה תבשיל חומוס-מנגולד: שילוב נפלא של קר וחם למרכז שולחן החג.

לאבּנה:

חומרים:

250 גרם לאבנה 9%

1 גביע שמנת חמוצה של פעם

2 חציל בלאדי קלוי על האש קצוץ למשחה

4-5 כפות של הקליפה של החציל קצוץ דק

פלפל מלח

4-5 כפות שמן זית

5-6 עלי נענע טרייה קצוצים דק

ההכנה:

בקערה, מערבבים את רכיבי המנה, טועמים ומתקנים טעם.

חומוס מנגולד:

חומרים:

חצי שקית גרגירי חומוס קפואים מופשרים

חבילת מנגולד טרייה שטופה – החלק הירוק והלבן מופרדים וקצוצים

2 כרישות דקות קצוצה דק

1 בצל קטן קצוץ דק

3 שיני שום קצוץ דק

מיץ סחוט מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

פלפל ומלח, לפי הטעם

ההכנה:

במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל, הכרישה והחלק הלבן של המנגולד עד שמתרכך, כ-5 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, החלק הירוק של המנגולד והשום, מתבלים ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים המיץ לימון ומערבבים היטב.

הרכבת המנה:

מורחים במרכז צלחת עמוקה "שליכטה" נאה של לאבנה ויוצרים גומה במרכז.

מוזגים למרכז הגומה 3-4 כפות מתבשיל החומוס.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

למתכונים נוספים לפסח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות