טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

במקום כוסיות: ארבעה קוקטיילים קלים ומהירים לליל הסדר (ולמנגלים שאחריו)

הימים המתחממים הם שעתם הגדולה של הקוקטיילים הקרירים: הנה ארבע אופציות שיעזרו לכם לעבור את ליל הסדר בשלום

תגובות
קוקטיילים לליל הסדר
מוטי מילרוד

יכול להיות שלהחליף את ארבע הכוסיות שנוהגים לשתות במהלך קריאת ההגדה, בקוקטיילים מבוססי יין, יהיה חתרני מדי בעבור חלק מאיתנו. אבל קחו זאת כחומר למחשבה בימים ההולכים ומתחממים: יינות הם בסיס מעולה לקוקטיילים מהירים וקלים ואפשר להתחיל לתרגל את זה באחד מהפיקניקים או המנגלים שתעשו בחג.

הנה ארבע הצעות של המיקסולוגים יותם שילה (דאבל סטנדרט) ודן קרייצר (מהספייסהאוס) לקוקטיילים מבוססי יין:

קוקטייל פלרטיני אביבי של יותם שילה

פלרנטיני אגסים
מוטי מילרוד

חומרים:

חצי אגס חתוך לקוביות

2 כפיות סוכר חום 

20 מ״ל מים 

2-3 ציפורן 

מקל קינמון 

בקבוק קאווה

ההכנה:

מכניסים לקערה את קוביות האגס, הסוכר החום, המים והציפורן וכותשים היטב.

מעבירים את התערובת לכוס רגל ומוסיפים כ- 90 מ"ל קאווה ומניחים מעל מקל קינמון לקישוט.

קוקטייל קטיפה ואגוזים של יותם שילה

קטיפה ואגוזים של יותם שילה
מוטי מילרוד

חומרים: 

100 גרם ערמונים קלופים קצוצים

30 גרם אגוזי מלך

4 כפות סוכר לבן

200 מ״ל מיץ אשכוליות אדומות סחוטות 

תמצית וניל 

400 מ"ל יין אדום

ההכנה:

את כל המרכיבים מכניסים לסיר ומבשלים יחד על אש קטנה את למשך 5 דקות. (עד שכל הסוכר נמס).

לאחר מכן מצננים את התערובת למשך חצי שעה (לפחות).

מוזגים על קרח מקשטים בחתיכות תפוזים.

 

קוקטייל אביב מבעבע של דן קרייצר

אביב מבעבע
מוטי מילרוד

חומרים: 

30 מ״ל בוכא בוקובזה

30 מ״ל וורמוט לבן מתוק

15 מ״ל סירופ אשכולית אדומה

5 מ״ל מיץ יוזו (או לימון)

2 טיפות ביטרס תפוז (אופציונלי)

75 מ״ל יין מבעבע

ההכנה:

משקשקים את כל המרכיבים, מלבד היין המבעבע, בשייקר מלא בקרח. לאחר השיקשוק מסננים לכוס גבוהה מלאה בקרח ומוסיפים את היין המבעבע. לקישוט נשתמש בסליל של קליפת אשכולית או פרי הדר אחר שיש בבית.

קוקטייל רד דייזי של דן קרייצר

רד דייזי
מוטי מילרוד

חומרים: 

50 מ״ל קלבדוס (אפשר גם ברנדי אחר)

20 מ״ל סירופ מייפל אמיתי

30 מ״ל מיץ לימון טרי

15 מ״ל חלבון ביצה (אופציונלי אבל מאוד מומלץ)

45 מ״ל יין אדום (עדיף שיראז או זינפנדל)

ההכנה:

משקשקים את כל המרכיבים מלבד היין האדום בשייקר מלא קרח. לאחר השיקשוק מסננים לכוס מרטיני או קופ שקיררנו מראש ומזלפים בעדינות את היין כך שהוא יוצר שכבה אדומה כהה על גבי שאר משקה.

למתכונים נוספים לפסח

13 משקאות מצוינים וכשרים לפסח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות