טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

להקפיא ולשלוף עוגת קוקוס ושוקולד של סבתא לפסח

זיכרון הפסח מתחיל מפרוסת עוגה פשוטה במיוחד שהכינה סבתא מניה: עוגת קוקוס עם ציפוי שוקולד, שהוגשה היישר מהמקפיא ומתאימה גם ליד כוס הקפה בחג

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת קוקוס בציפוי שוקולד של סבתא מניה
עמרי פולק

נכון, לפעמים ההיערכות מראש שדורש הפסח הופכת אותו לחג קצת טרחני, מעיק כזה. עם זאת, יש בו מין קסם מיוחד, הטעמים שלו נבדלים מאלו של רוב החגים האחרים שלנו ואצל רובנו הם מתקשרים לזיכרונות ילדות משפחתיים. את החצי הטוב יותר שלי, שגם אחראית רוב הזמן על תחום האפייה בבית, מחזיר פסח אל הבית של סבא וסבתא. הזיכרון הקולינרי הזה מזוקק לכדי פרוסת עוגה פשוטה במיוחד - עוגת קוקוס עם ציפוי שוקולד, שהוגשה היישר מהמקפיא.

מדובר במקרה קלאסי של אוכל שטעים יותר כשהוא יוצא מהמקרר, ובמקרה הזה מהמקפיא. המתכון המצורף, שמתבסס על מתכון של חנה שאולוב, עבר שינויים ועדכונים על ידי סבתה של זוגתי והוא מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק בגודל סטנדרטי. בדיוק מספיק עבורכם להכין, להקפיא ולשלוף במהלך החג.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

5 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר
6 כפות קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
150 גרם (½1  כוסות) קוקוס
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
6 כפות שמן

לציפוי:

125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

180 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-165 מעלות.

מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קורנפלור, אבקת אפייה, קוקוס ושקדים טחונים.

מפרידים את הביצים.

טורפים בקערה את החלמונים עם 6 כפות סוכר (מתוך הכוס שבמתכון) והשמן. לאחר מכן מוסיפים 1/3 מהחומרים היבשים, מערבבים ומניחים בצד.

מקציפים את החלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את מה שנשאר מהסוכר.

מקפלים את החלבונים המוקצפים בהדרגה אל תערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את מה שנשאר מהחומרים היבשים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה/משומנות. אופים 35-30 דקות.

מצננים את העוגות, ובינתיים מכינים את הציפוי:

מרתיחים את השמנת ושופכים אותה על השוקולד הקצוץ. ממתינים כמה שניות ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. כשהעוגות קרות לחלוטין, מצפים אותן בשוקולד.

מעבירים למקפיא (לא חובה – לחובבי הז'אנר).

* במקום קורנפלור ואבקת אפייה אפשר להשתמש ב-6 כפות קמח תופח (שלא בפסח).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות