טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

אוזן המן אחת, ארבעה מילויים שונים

המתכון היחיד שצריך לדעת לבצק של אוזני המן והבונוס: איך מכינים מילויים טעימים, קלים ומהירים של תמרים, לוטוס, נוטלה ושוקולד לבן. הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת (מקונדיטוריית ביסקוטי) משדרגים לכם את החג

תגובות
אוזן המן במילוי תמרים
דודו בכר

אם אתם שייכים למתי המעט שאופים אוזני המן בבית ומבכרים אותן על קנייה באחת הקונדיטוריות, מיד נגיש כאן את המתכון הבסיסי לאוזני המן קלאסיות שניתן לשחק עם המילויים שלהן לפי הטעם. אבל לפני שנצלול למעמקי הבצק, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם ללכת צעד אחר צעד בדרך לאוזן המן המושלמת:

קודם כל מומלץ לחלק את הבצק הפריך ל- 3 חלקים ולרדד כל פעם חלק אחד כדי לשמור על הבצק קר. למה אנחנו עושים את זה? מהסיבה הפשוטה שהרידוד לעובי של 3 מ"מ אינו פשוט ומצריך בצק קר.

לפני ששמים את המילוי כדאי ליצור שקע קטן בעיגול הבצק באמצעות האגודל. הדבר מונע מהמילוי לברוח בזמן הקיפול והאפייה ושומר אותו במרכז האוזן.

לפני אפייתן, מומלץ לקרר את אוזני ההמן לפני האפייה במשך 15 דקות. הקירור מונע מאוזני ההמן להיפתח בזמן האפייה.

לקבלת אוזן המן במראה יפה ושחום יותר, ניתן לזגג את אוזני ההמן בחלמון ביצה לפני הכנסתן לתנור.

מתכון לבצק קלאסי לאוזני המן

מתכון למלית תמרים (40 יח')

300 גרם ממרח תמרים

5 גרם קינמון (1 כפית שטוחה)

5 גרם ג'ינג'ר (1 כפית שטוחה )

גרידה מלימון אחד

50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)

הכנה:

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
 

מתכון למילוי לוטוס (40 יח')

אוזני המן במילוי לוטוס
דודו בכר

1 צנצנת לוטוס

1 חלמון מביצה קטנה

7 עוגיות לוטוס מרוסקות

הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
 

מתכון למילוי נוטלה וברס (40 יח')

אוזני המן במילוי נוטלה וברס
דודו בכר

1 צנצנת נוטלה

1 חלמון מביצה קטנה

50 גרם (חצי כוס) ברס

20-30 גרם ברס לקישוט

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים משובץ בשוקולד לבן

אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים משובץ בשוקולד לבן
דודו בכר

ההרכבה:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.

קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ, כתלות בגודל האוזן הרצויה.

בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כחצי כפית מהמלית.

מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 9 דקות עד שמתחיל להזהיב.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות