טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עוף מסורתי עם קניידלך

מרק עוף מסורתי עם קניידלך לשולחן ליל הסדר של השף אורי נתנזון (מקייטרינג הבוטיק אפונענע)

דרגת קושי: קל
מרק קניידלך
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 9

רכיבים

למרק עוף (6 מנות):

3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים

1 שורש סלרי קלוף, שלם

1 בצל קלוף, שלם

5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות

1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

1 שן שום קלופה

מלח

פלפל שחור להגשה

לקניידלך (20 מנות):

1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים

1 כף שמן קנולה

1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה

1 כפית שטוחה מלח

2 ביצים גדולות (L)

הוראות הכנה

למרק עוף:

בסיר גדול שמים את העוף, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את העוף הנקי.

מכסים שוב את העוף במי הבישול, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.

מוסיפים את הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.

מוסיפים את עשבי התבלין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והעוף. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות.

מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.

לקניידלך:

מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שהם צפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות