טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חרוסת קלאסית

המתכון הקלאסי והקל לחרוסת ובליבו תמרים ותפוחים של השף יוחנן ברנשטיין

דרגת קושי: קל
חרוסת
לימור לניאדו תירוש

החרוסת שלנו, כמיטב המסורת, מזכירה את הטיט שהכינו בני ישראל במצרים. התפוחים מתחמצנים והופכים לחומים, מה שנותן את המראה המסורתי לחרוסת – זו לא החרוסת שמכינים ממנה כדורים. אפשר להוריד או להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 (18)

רכיבים

250 גרם ממרח תמרים (חצי חבילה)

כוס אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס שקדים קצוצים

3 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים גס

כף יין אדום מתוק

קורט מלח

כפית גרדת לימון

חצי כפית הל טחון

חצי כפית מוסקט

רבע כפית ציפורן

2 כפות סילאן

הוראות הכנה

קוצצים היטב את האגוזים והשקדים (ככל שתקצצו יותר או פחות תהיה לזה השפעה על מרקם החרוסת) ומגררים את התפוחים.

אל ממרח התמרים, מוסיפים את התפוחים, האגוזים והשקדים ומערבבים אותם היטב, מוסיפים את היין, הסילאן והתבלינים ושוב מערבבים את כל המרכיבים יחד.

לשמור בקירור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות