טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון להמבורגר הביתי של חיים כהן

כשמכינים המבורגר בבית מומלץ להשתמש באונטריב, נתח איכותי ועסיסי שיניב קציצה טעימה וכיפית

תגובות
המבורגר של חיים כהן
אסף רזון

ההמבורגר שמכינים במסעדות מורכב בדרך כלל משלושה סוגי בשר כדי לשוות לו טעם עשיר. אם אני מסתכל לאחור, כבר 23 שנה שאני מגיש במסעדות המבורגרים, שזה יוצא בחישוב לא כל כך מהיר משהו כמו רבע מיליון קציצות. הבעיה התחילה בכל פעם שניסיתי לעשות את המתכון של המסעדה - בבית. משהו לא עבד. אחרי לא מעט ניסויים עם נתחים כאלו ואחרים, עם שילובים משילובים שונים, הגעתי למה שמצאתי כמתכון האולטימטיבי להמבורגר הביתי.

כאשר אני מכין המבורגר במטבח הפרטי שלי אני משתמש בנתח אחד שעושה את כל העבודה, שנקרא אונטריב. מדובר בנתח איכותי, טעים ועסיסי, המתאים מאוד להכנת המבורגר.

מי שרוצה המבורגר מעט יותר שמן, יכול להוסיף לתערובת נתח של שפונדרה עגל ביחס של 20% (כלומר, 80% אונטריב ו-20% שפונדרה).

טיפים:

רצוי מאוד לקנות את הבשר סמוך ככל האפשר ליום הצלייה.

טוב הרבה יותר לקנות בשר טרי ולא בשר קפוא. מובן שאין לקנות בשר טרי ולהקפיא אותו עד להכנה.

בבית, בניגוד למסעדות, יש לתבל את התערובת במלח ובפלפל בזמן הלישה ולא רק בזמן הצלייה.

אין שום צורך להוסיף ביצה או פירורי לחם.

אופן ההכנה (5 המבורגרים):

לבקש מהקצב נתח של אונטריב במשקל 1 קילוגרם, טחון להמבורגר.

להכניס את הבשר לקערה, לתבל במלח ובפלפל וללוש חמש דקות לפחות (חשוב מאוד, זה מה שקושר את הבשר ומונע מההמבורגר להתפרק במחבת או על הגריל).

לחלק את התערובת ל-5 חלקים שווים ומכל אחד מהם ליצור קציצה במשקל 200 גרם. הקציצה צריכה להיות בעובי של כ-2 ס"מ.

לצלות את הקציצות על הגריל או במחבת רותחת.

להמבורגר אפשר להוסיף שלל תוספות טעימות, כמו:

בצל מטוגן

ביצת עין

פטריות מוקפצות

במהלך חודש אוגוסט יגיש חיים כהן את ההמבורגר הקלאסי ועוד 12 המבורגרים מושחתים במסעדת דיקסי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות