רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקציצות של אדיר

בני בכורי אדיר כל כך אוהב את הקציצות האלו, שמהר מאוד גם הכנסתי אותן כמנה במסעדה. אין מי שלא טועם אותן ומתאהב בהן כמוהו. מתכון מתוך הספר "טעמים של בית"

4-6 מנות דרגת קושי: קל
הקציצות של אדיר
אפרת ליכטנשטט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 3

רכיבים

1 ק"ג בשר בקר טחון

1/2 כוס שמן זית

2 בצלים גדולים, קצוצים

2 כפיות כמון

2 כפות מלח גס

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 כוסות פטרוזיליה, קצוצה

3 עלי בזיליקום טרי, קצוצים

1/2 כוס נענע יבשה, קצוצה היטב

לרוטב:

6 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס פטרוזיליה קצוצה

כף סוכר

כף מלח גס

כפית כמון

8 עגבניות קלופות מגוררות

2-3 עלי נענע שלמים

1/2 כוס מים חמים

 

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מעבירים את הבשר הטחון לקערה גדולה.

בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה. מתבלים בכמון, מלח ואגוז מוסקט, מערביים ומוסיפים את כל עשבי התיבול. מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים את הבצל המתובל אל הקערה עם הבשר ומערבבים היטב בעזרת לישה בשתי הידיים.

יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים פטרוזיליה וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את שאר התבלינים והעגבניות המגוררות ומערבבים. מוסיפים נענע ומים חמים ומבשלים מכוסה כ-15 דקות.

מוסיפים את כדורי הבשר, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות נוספות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות