רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל שעועית עם קציצות מרגז של השף אבי לוי

אחד השילובים היותר מעניינים של שעועית וקציצות, שבו השעועית המבושלת מכוסה ברוטב עגבניות פיקנטי עם שפע שום. מתכון מתוך הספר "טעמים של בית"

4-6 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל שעועית עם קציצות מרגז
אפרת ליכטנשטט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

לתבשיל שעועית:

4 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות

2 כפיות פפריקה מתוקה

6 עגבניות קלופות קצוצות היטב

כפית פלפל שאטה גרוס

כפית כמון

כף מלח גס

2 פלחי לימון כבוש

2 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה שלם במים קרים ומבושלים במים עד לריכוך

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לערבב עם 100 גרם שומן כבש)

2 כפיות פלפל שאטה גרוס

פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב

כף כמון

1/2 כוס כוסברה קצוצה

כפית פפריקה מתוקה

כף מלח גס

5 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

הכנת התבשיל:

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שיני השום בעדינות עד שיזהיבו מעט. מתבלים בפפריקה.

מוסיפים עגבניות קצוצות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את יתר התבלינים, הלימון הכבוש והשעועית וממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה.

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצרים כ-20 כדורים קטנים מאוד. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את הקציצות מכל הצדדים.

מעבירים את הקציצות לסיר השעועית, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות