רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שופלור כרובית וקציצות

שופלור היא מנה שהכנסתי במסעדה שלי "המוציא" בערב ראש השנה. המנה מורכבת מפרחי כרובית וקציצות בשר בתיבול מדויק והולם של טעמים. מתכון מתוך הספר "טעמים של בית"

דרגת קושי: קל
שופלור כרובית וקציצות
אפרת ליכטנשטט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

גבעולי למון גראס קצוץ היטב

כפית כמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כף וחצי מלח גס

ראש כרובית בגודל הרצוי שטופה היטב ומופרדת לפרחים (עדיף לא קטנים ממש שכן הם עוברים בישול)

שמן זית לטיגון

קמח

ביצים טרופות לציפוי

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

4-5 עגבניות מגוררות

כפית סוכר

כפית כמון

כפית כורכום

כפית קארי

5-6 עלי ריחן שלמים

כוס פטרוזיליה קצוצה

5-6 עלי נענע שלמים

1/2 כוס ציר עוף או כף אבקת מרק

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם בצל ושום, עשבי תיבול ותבלינים. יוצרים קציצות לא דחוסות בגודל כדורי פינג פונג, טובלים כל קציצה בקמח וביצה טרופה ומטגנים במחבת בשמן זית עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לקערה.

טובלים גם את פרחי הכרובית בקמח וביצה טרופה ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.

מבשלים את הרוטב:

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המגוררות ושאר חומרי הרוטב. מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.

פותחים את המכסה ומסדרים לסירוגין קציצה ולידה פרח כרובית, עד שתחתית הסיר מתמלאת. מכסים ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות