רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיהיה תמיד משהו במקרר: מתכונים לקציצות של השף אבי לוי

בתבשיל עם הרבה רוטב או מטוגנות, עם תפוחי אדמה או עם עוף, השף אבי לוי מגיש ארבע קציצות שתשמחו למצוא כשתגיעו הביתה

תגובות
שופלור כרובית וקציצות
אפרת ליכטנשטט

קציצות. עם כל הכבוד לשניצל, אם צריך לבחור מהו המאכל של העם, התשובה תהיה ללא ספק - קציצות. כמי שראה אדם או שניים אוכלים קציצות, בעיני במאכל הזה טמון החיבור המשמעותי ביותר של אנשים עם אוכל. תקראו לזה אוכל של בית, אוכל מנחם או בכל קלישאה אחרת, הן תמיד מלאות בכל טוב והטעם שלהן יכול להחזיר אותנו לילדות בשנייה אחת. בין אם זה תבשיל קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות, קציצות של תפוחי אדמה או קציצות של דג, זה אוכל שאני תמיד שמח למצוא כשאני מגיע הביתה ונראה לי שכמוני לא מעט אנשים.

כשבכל בית בישראל יש לפחות מתכון אחד מנצח לקציצות, האם יש עוד דרך להתעלות על כך? לטעמי יש והסוד לקציצה מוצלחת טמון בתוספת אקסטרה ירק ועשבי תיבול טריים, ומעבר לכך להשאיר אותה טבעית ללא תוספות מיותרות של ביצה או פירורי לחם. בקציצות לבישול יש להוסיף את עשבי התיבול שטופים ורטובים אל הבשר. בקציצות שמיועדות לארוחה על האש כמו הקבב ניתן וטוב להוסיף משקה סודה - בערך חצי כוס לקילו בשר. והנה עוד טיפ קטן - כדאי ללוש היטב את הבשר ולנסות לפרק את החלבון והשומן.

הנה ארבעה מתכונים לקציצות אהובות עלי במיוחד מתוך הספר "טעמים של בית":

קציצות עוף וחציל קלוי ברוטב עגבניות

קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לוי
אפרת ליכטנשטט

הקציצות של אדיר

הקציצות של אדיר
אפרת ליכטנשטט

תבשיל שעועית עם קציצות מרגז

תבשיל שעועית עם קציצות מרגז
אפרת ליכטנשטט

שופלור כרובית וקציצות

שופלור כרובית וקציצות
אפרת ליכטנשטט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות