רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק פרמז'ן צלול: הפינוק שחיפשתם לחורף

מרק גבינת פרמז'ן לבן, עשיר בטעם ורחוק ככל האפשר מההגדרה "כבד"

8 מנות דרגת קושי: קל
מרק פרמז'ן צלול
דרור עינב

כשחושבים על מרק שעשוי מגבינה ככל הנראה תקפוץ לראש תמונה משנות ה-70, ובה סיר פונדו עם גבינה נמסה וסמיכה, שבו טובלים כל מיני דברים. זה בדיוק מה שקרה לי כשהבנתי שאת ארוחת הטעימות בשה ל'אמי ז'אן הפריזאית יפתח מרק פרמז'ן. מלצר עם הרבה טקס בישבן הניח לפנינו שתי קערות ענקיות עם מעט פירורים לא מזוהים בתחתית וחזר לאחר דקה עם קנקן של נוזל לבן וצלול, עשיר בטעם ורחוק ככל האפשר מההגדרה "כבד".

נכון, רשימת המרכיבים מעוררת חשש מהתקף לב, אבל איכשהו המרק לא מותיר הרגשת מועקה. שני השלבים המהותיים ביותר לכך הם הטחינה בעזרת בלנדר יד והסינון. שני השלבים הללו מעניקים למרק את הצלילות הלבנה המהפנטת. התוספות - עירית, שאלוט וקרוטונים (ופירורי בייקון בגרסה הפריזאית) - בהחלט מסייעות להוסיף רעננות ופריכות למרק.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

25 גרם חמאה

100 גרם גבינת פרמז'ן, חתוכה לפרוסות
חצי ליטר ציר ירקות/עוף
ליטר שמנת לבישול
חצי ליטר חלב
בצל חתוך גס
מלח
עירית קצוצה גס
שאלוט קצוץ דק (כחצי שאלוט לסועד)

3 פרוסות לחם, חתוכות לחתיכות קטנות

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה על אש בינונית בסיר מרק ומוסיפים את הבצל, מטגנים כעשר דקות.

בינתיים מחממים את הציר ומביאים את החלב והשמנת לטמפרטורת החדר (אנחנו לא רוצים שהם יורידו את הטמפרטורה בסיר משמעותית).

מוסיפים את הציר, החלב והשמנת לבצל המטוגן וכשהנוזל מתקרב לרתיחה מוסיפים פנימה 75 גרם מהגבינה ומבשלים כ-45 דקות כשהנוזל מבעבע קלות.

לאחר 45 דקות מוסיפים את שארית הגבינה ומבשלים עשר דקות נוספות.

טוחנים את המרק במעבד מזון או בעזרת בלנדר יד, אחר כך מעבירים אותו דרך מסננת.

קולים את חתיכות הלחם עם מעט שמן זית ומניחים בכל קערת מרק מעט קרוטונים, שאלוט קצוץ ועירית.

הכנה למרק פרמז'ן
דרור עינב

שופכים מעל את המרק ומגישים.

מרק פרמז'ן
דרור עינב

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות