רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אזוקי אפוי עם ירקות כתומים

תבשיל שעועית אזוקי טבעוני לפי מתכון של אורנה ואלה

דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום

הבטחתי לקורא מירושלים לכתוב מדור על שעועית אזוקי, ובשלב זה נשארתי עם מתכון. אבל איזה מתכון! לא מפליא, כי מי שיצרו אותו הן אורנה ואלה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

500 גרם אזוקי

750 גר׳ בצלים גדולים

1 דלורית (350 גר׳) קלופה חתוכה לקוביות קטנות

1 בטטה (250–300 גר׳) בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

3 אגסים (250 גר׳) קלופים וחתוכים לקוביות

שמן זית

תימין

1 פלפל צ׳לי אדום טרי

1 כף מייפל

1 כף מים

1 כף מיץ לימון

שמן זית

הוראות הכנה

משרים את האזוקי במים למשך הלילה. בבוקר שוטפים היטב ומסננים. מניחים את האזוקי בסיר עם 1.3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות כשהסיר מכוסה. בודקים אם האזוקי כבר רך. מסירים מכסה ומבשלים עד שכל המים מתאדים והתחתית לגמרי יבשה. מסירים מהאש ומקררים מעט.

חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית (שיכסה את תחתית הסיר) עד שממש מזהיב. בקערה מתבלים את קוביות הבטטה הדלורית, האגסים והגזר עם תימין, שמן זית, מלח, פלפל וצ׳ילי. מערבבים ביד עד שהירקות עטופים בשמן. מוסיפים את הירקות למחבת עם הבצל ומקפיצים ביחד עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש ומוסיפים את האזוקי, מערבבים ממש בעדינות ומעבירים לתבנית. מערבבים יחד מים, לימון ומייפל ומטפטפים מחצית ממנה על האזוקי ומטפטפים מעט שמן זית מלמעלה.

מכניסים לתנור בחום של 180–190 מעלות למשך 10–15 דקות, עד שמעט משחים. הופכים את התבשיל בעזרת כף גדולה, בעדינות כדי לא למעוך. מטפטפים את שאר הנוזלים ומעט שמן זית בעדינות ונותנים עוד 10–15 דקות עד ששוב נראה קריספי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות