טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סשימי דג ועדשים של השף אביב משה

דרגת קושי: בינוני
סשימי עדשים
אילייה מלניקוב

ניתן לוותר על הסורבה במנה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם דג לבן פרוס לפרוסות דקות (אינטיאס, פלמידה או מוסר)

1 חציל קלוי מקולף

50 מ״ל סויה

50 גרם דבש

50 מ״ל יין לבן

1 בצל סגול קצוץ

1 כף סומק

100 גרם עדשים שחורות מבושלות

שמן לטיגון עמוק

חופן עלי בזיליקום

10 עגבניות שרי חצויות

שמן זית

מלח

חומרים לסורבה:

1 ליטר מים

2 כפות אבקת ווסאבי 

250 גרם סוכר

50 גרם גלוקוז

 

הוראות הכנה

מערבבים אבקת ווסאבי עם 3 כפות מים. מרתיחים מים, גלוקוז וסוכר ומוסיפים את הווסאבי, מקררים ומעבירים במכונת גלידה.

מטגנים בשמן עמוק את העדשים כ-30 שניות עד לפריכות מלאה.

מחממים דבש, סויה ויין לבן, מצמצמים מעט ומוסיפים את החציל הקלוי, מניחים על האש כ-3 דקות  עד לקרמול קל ומורידים מהאש. מצננים.

מתבלים את הבצל הקצוץ בסומק.

מתבלים את נתחי הדגים בשמן זית ומלח.

מסדרים בצלחת את בשר החציל ועליו את נתחי הדג, מפזרים מעט בצל עם הסומק, עגבניות, עלי בזיליקום ולבסוף את העדשים. מגישים סורבה לצד המנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות